Kızlar bebeğim 6 ay 10 günlük oldu anne sütünden başka bile kabul etmiyor. Pütürlü şeylerde kusacak gibi oluyor çatalla falan ezince yani. Bana bir öneriniz varmı neler yedirebilirim yada nasıl yapmam gerekiyor?
Bebekli anneler bakabilir mi ek gıda hakkında
zmran benimki kabul ediyor ogurmuyor ama yemeyi de tercih etmiyor sütüm doyuruyor onu galiba 9 aylık 10 kilo
zmran İlk zamanlar öyle yapması normal zamanla alışıyorlar siz püre şeklinde vermeyin pütürlü vermeye devam edin.
zmran sebze çorbası yapabilirsin içine bulgur pirinç de koy , pütürlü vermen güzel ama bana erken gibi geldi , çünkü daha ek gıdayı kabullenmeden pütürlü veriyorsun, ben hep ek gıdayı kabullendirip öyle pütürlü verdim , yani pütürlü için acele etme , meyve püresi ver , sebze püresi ver , çorbalar yap çeşit çeşit
çocuktan çocuğa değişir.. herkesin çocuğu hemen ek gıdayı kabul edecek diye bir kural yok sonuçta. Az az elinizle ezip damağına sürün. Eğer severse kendisi isteyecektir. Su içirmeye başlayın. Ben mesela elma havuç avokado şeftali vs. bunları hep yoğurtla karıştırıp verdim. çabuk kabul etti deneyin
asilbabymom bend edeneyecegim teşekkür ederm 😊
HurremSultan maşallah ne güzel. Bnm sütmde az birde çalışmaya başladım evde ben gelene kadar hiçbirşey yemiyor. Allahtan öğlene kadaralışıyorum da sıkıntı olmuyor
Ask_hosmus yapıyorum sadece suyundan içiyor sebzesini kabul etmiyor
zmran kuzum Blender dan geçirmiyomusun? Blender dan geçir bence daha yararlı, ve daha erken pütürlü için sen direk pütürlü vermişsin , dediğim gibi yaptığın çorbaları Blenderdan geçir o zaman içer o çorbayı
iyi ezmeye hiç onu rahatsız etmeyecek şekilde boğazından akıp gidecek şekilde ezmeye dikkat et kayıp gitsin çok katı formda da olmasın canım biraz zeytinyağı ya da sıcak sütle vesaire yaptığın mamaları aç daha kolay aksın gitsin yavrunun boğazından ama hiç bir şeyi dert edip tatlı canını sıkma elbet hapur lupur yiyeceği günler gelecek ah annelik oğlum da ek gıdaya yeni geçmişken gözüme uyku girmezdi 1 öğün atladığında 💕💕💕
husbandswifey bi de çalışmaya başladm biberon almıyor kaşık maması yemiyor ağlıyor bn gelene kadar. Allahtan yarımgün calışıyorm
zmran allah yardım etsin canım benim merak etme bu günler de geçecek 💕
husbandswifey inşallah 🥰
zmran şuan daha çok yeni böyle şeyler olması çok normal ama en azından alıştırma sürecinde pütürsüz verilmesi gerektiğini düşünüyorum sonuçta anne sütünden sonra pütürlü gıdayı pek hoş karşılamayabilir bebişler