Merhaba ilk defa yazıyorum buraya sizden akıl almak için normalde yapmam ama dün gece eşimin telefonunda annesiyle bi konuşmaya denk geldim akşama en yakın arkadaşımın nişanı vardı ve bebeğimi anneme bırakmıştım annem ve kuzenim arabada müzikle story atmış bunu gören kaynanam eşime (akşama nişan var bunlar nereye toplanmış gidiyor bokumun köpekleri hiç durmazlar yerinde diye) bir ses kaydı atmış duyduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü eşime söylediğimde ise tepkisi neden telefonumu karıştırıyorsun diyip tartışmak oldu daha sonrasında hiç konuşmadan yattık şimdi napıcam bilmiyorum annesi adına bi özür bile dilemedi kaynanama nasıl tepki vericem bilmiyorum akıla ihtiyacım var 😢😢😢

linamzey, başlığı Kaynanam hakaret olarak değiştirdi.

linamzey terbiyesiz sensin bokumun köpegi diye ses kaydı atardım engellerdim bidaha da yüzüne bile bakmazdım hadsiz kadın sanane sana neeeğğ yada arar konuşurdum duyduğumu söylerdim neden böyle bişi dediğini sorardım yüzüne kapatır bidaha benimle muhatap olma derdim

Cicikiz aramız o kadar iyiydi ki şimdi ne yapıcam nasıl yüzlerine bakıp evlerine gidicem kara kara düşünüyorum ne açıklama yapabilir ki herşey ortada

kanalize yüzleşsemde diyeceği şey ben onu kötü anlamda söylemedim olacak zaten ne diyebilir ki

linamzey küfürün iyi niyeti mi olur terbiyesiz dersiniz siz de herkes kendine baksın önce değil aileme laf etmek

Yerinizde olsam sakin kalırdım(daha önce eşimin ablası bana hakaret etti,sakin kaldım) bunu kendim için yaptım.Elbette herkese söyleyeceğimiz laflarımız var ama bence sözümüz en değerli varlığımızdır.Peygamber Efendimiz kimin hangi tavrı hak ettiğine değil,kendisine hangi tavrın yakıştığına bakarak hareket ederdi.Sınırınızı çizin ancak kelimelerinizi değmeyen insanlar için israf etmeyin .

linamzey aynı durumu birebir yaşamış birisi olarak tek fark eşim eşin gibi yapmadı annesine ağzına gelen lafı saydı benim karıma böyle diyemezsin gibi gibi tabi ben ekran görüntüsü almıştım kendi telefonuma hemen 2 gün sonra kaynanam yüzleşmeye geldiğinde inkar etmişti demedim hani göster diye bende kendi telefonumu açıp göstermiştim bunları cinler mi yazdı o zaman diye çok utanmıştı … O an ilk sinirle birsey yapmadıysan sonrasında da yapmazsin diye düşünüyorum eşin sana neden telefonu karıştırıyorsun demiş yani annesi demekki hep böyle söylüyor ailene benim sana verebileceğim tek akıl şu mesafe mesafe mesafe inan bu onlara öyle bir koyuyor ki pişman oluyorlar

linamzey şakasına soylenme ihtimali var mı çünkü eşimin tarafı bu lafı çok kullanır oyle esprisine “ napiyonuz la bokumun aç kopekleri” falan tarzı kendi aralarında konuşurlar o tarz söylemiş olabilir mi

linamzey sen niye dusunuyosun yerinde olsam o nisana bile gitmezdim yuzunede asla bakmam

Ecivicivokke eşimde öyle söylüyor ama bi insanın sesinden şaka mı yoksa ciddi mi olduğunu anlarsınız ya ciddiydi yani (ses kaydında söylüyor kayınvalidem bu kelimeyi)

umayimo çok haklısın galiba çünkü tartışmaya girsem bu sefer eşimle de aram bozulacak gittikçe ama lafımı esirgemeyeceğim eşimin de kardeşi çok gezen bi insan onlara gittiğimde benim anneme kullandığı kelimeyi bende oğluna kullanacağım belki yaptığı yanlışı anlar insanın ne kadar zoruna gittiğini fark eder

linamzey kaynanama tepkim sınırlarımı koymak olurdu zaten oda halimden tavrımdan anlardı ama eskisi gibi olmazdım. Bazen susmak en güzel cevap oluyor hal hareket daha keskin oluyor

Canım bu zaman kadar susmuş olman hata gördüğün ilk dakika ortalığı velveleye verirdim ben o nasıl laf yok köpek yok bok imalatı valla ağzını yırtarım geçen bana sen çin gibisin dedi napiyim dedim melek oldum siz anladınız bende sizden dolayı cinlige geçtim dedim pat yapıştırdım lafı ne susuyorsun valla sustukcs bir bok sanıyorlar kendilerini boş ver icinde duracağına olanı olduğunda patlat gitsin benim evime aha 2 yıldır adım atamzz eşimde getiremez benden habersiz

linamzey kesinlikle sınırını çiz ama eskisi gibi olma.Rabbim gönlüne ferahlık versin 🌸

Başta sakin kalıp eşin ile tartışmayacaktın , bu ses kaydından sonra kaynanana yaptığının hoş olmadığını söyleyecektin kendisi nerenin bokuymuş ki annenin karşısında ölüuor ,ondan sonra da bir güseş mesafe ni koyacaksın o zaman kim bokmuş görecekmiş,eşine de bunu kendisine yakışmadığını bir güzel söyleyecektin sonrasında da bir ömür bunu unutmayıp yoluna devam edeceksin hiç de yüz vermeye gelmiyorlar

Ve ayreten erkek işte el oğlu çok da beklentiye girmemek lazım insan eşim en yakınım diyor ama konu aileleri oldu mu gözlerini kapatmadan satarlar bizi