9654alnur
Öncelikle gerçekten herkesin baş edebileceği bir durum değil bunu bilmelisin..
Herkes kendi fikrini söyler burda. Ama orada ne yaşadığını bir tek sen biliyorsun… seninle aynı durumu yaşayan insanların bile seni anlayabilmesi mümkün değil HER İNSANIN DUYGUSU FARKLI, ŞARTLARI AYRIDIR… Kararı sen vereceksin bunu sakın unutma arkadaşım… O kadar zor bir süreç seni bekliyor ki;
Ama Bu gözünü korkutmasın…
Eski eşim uzun seneler e r o. . . , m e t m f …. , t a . . . Ş, ve lili dedikleri maddelerin bağımlısı olarak hayatını sürdü..
Şuan cezaevinde olmasindan kaynaklı içmiyor evet ama çıkınca ne olur diye merak etmiyorum çünkü muhtemelen yine en azından birini içecektir, bu uzun seneler hep böyle oldu.
ÖNCE KENDİNE SOR, HAZİR MIYIM?
Bunu önce kendine sormalısın canim kardeşim, hazir mıyım??
Ben amatem’in aile seminerlerine katılmıştım, orada bana bunu sormuşlardı…
Her ne olursa olsun onu şüpheye düşürecek hareketlerde bulunmamalılısın. Onunla sakin olduğunu anladığın zamanlarda konuşmayı tercih et. Onun daima arkasında durabilecegini mutlaka sürekli tekrarla. ne olursa olsun o pes ediyorum dediği yerde senin ona güç olabileceğini bilmesi lazim.
MADDE BAĞIMLILIĞI BİR HASTALIKTIR, KANSER GİBİ DÜŞÜN.. TEDAVİ EDİLSE BİLE TEKRARLAYABİLECEĞİNİ UNUTMA
Kendi içinde ne kadar bitirdiği önemli aslında.
Gerçekten isteyerek birakamazsa bu bırakmak sayılmıyor.
“ ARA VERMEK ” Deniliyor buna.
** Kendimden örnek vermek istiyorum; **
Bu tarz şeylerin ne olduğunu, kullandığını bilmeden evlendim ben. Öğrendiğim zaman 20 yaşımdaydım ismini de biliyordum ama inan bağımlılık yapan bir şey olduğunu bilmeyecek kadar uzaktım. Anlam veremiyordum, yaa bu bu kadar zor mu diyordum… Evet o kadar zormuş bunu çok sonradan onunla mücadele ederken anladım..
Gözünün önünde dünya yansa umrunda olmazdı.
Gidecem, birakcam seni diyordum umursamiyordu. Gitme diyordu ama o maddeler onu cok farkli bir insana donduruyordu.
ÇOCUĞU OLURSA DÜZELİR DİYE BİR ŞEY YOK !
Bu süreçte sana tek tavsiyem çocuğun yoksa yapma.
Korun ama korunduğunu bilmesin.
Ben duzeldigine inandım. 1 sene icmedi ve sevip saygi gösterdiğim adamdan bir çocuğum olsun istedim. Sonuc : ### babasız büyüyen çocuğumun, babasizliginin tek sorumlusu benim yanlış tercihim… ###
Sinirliyse üstüne gitme, istemediği cümleleri kurma, ona sakin olduğu zamanlarda sor mutlaka:
- Sana içmeyi düşündüren ne ?
-Seni içmeye iten sebep ne ?
- Benim sana nasıl davranmam gerekiyor ?
- Benimle mutlu olmadığını düşündüğün oluyor mu ? ( bu arada senin onunla mutlu olduğunu mutlaka vurgula )
Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum ama doktor konusunda yardımcı da olurum. Zamanında gidip mükemmel sonuçlar aldığımız bir doktor vardı hemen bulacağım adını. Özelden yazabilirsin. Vaktim oldukca seni yonlendiririm ve seve seve yardımcı olurum.
Kendini yalniz hissetme kardeşim yer gök dua ile kurulmuş, Allah daima mücadele edenlerin yanında bunu sakın unutma…