Regina tek bununla da bitmiyor kadının başkasıyla cinsi muhabettinin sesini duyması da gerekiyor diye biliyorum yani karşı tarafla gerçekten ewlenip ayrılıp sonradan eşe donuluyor bu olay bı yakınımın başına gelmişti ve hoca gerçekten bu şekilde söylemişti 3 defa bosol demek zor olsun diye erkeklere verilmiş bu yüzden biz kadınlar ufacık kavga da çabucak bosanalim diyeceğimiz için erkeklere veriliyor dilini tutsun diye de bu kadar büyük sonuçlar koymuş rabbim

Şimdi biz me yapalım anlamadım birisi diyor eğer 3 kere boşol demediyse bişey olmaz diğeri diyor boşanma kelimeleridir sürekli geçerse bile nikah düşer diyor çok böyle kelimeler ettik eşimle sinirden

Şimdi arkadaşlar boşol boşol boşol demek üst üste 1 defa olarak sayılıyor erkek bunu 3 defa yaparsa ya da toplu bir şekilde derse nikah tamamen düşüyor kadının başkasıyla evlenmesi gerekiyor. Boşayacağım seni filan demekle boşanma olmuyor ama erkek eğer kadına artık sen benim için anamın sırtı gibisin derse veya bir daha sana elimi sürmeyeceğim derse ve 1 ay kadar cinsi münasebet olursa boşanma gerçekleşiyor ama geri evlenmek için kefaret ödenmesi gerekiyor. Sizin nikahınız düşmemiştir eşinizle ilişkiniz devam ediyor ve resmi olarak herkes tarafından evli gözüküyorsunuz.

delihatunum kadın eğer nikah kıyılırken talak hakkı almadıysa kocasını boşayamaz sadece mahkeme boşayabilir.

Çok hassas konular bunlar bir hocadan bilgi almanızı öneriyorum

Bu arada sunu da eklemek istiyorum. Gece yatsidan sonra bir de hacet namazi kildim ve cok dua ettim Allahim bana anlayabilecegim acik bir isaret gonder diye, sonra uyudum. Ruyamda dugun gibi bir yerdeyim. Gelin bembeyaz gelinlik giymis ama damat yok. Ben buna cok uzuldum uyaninca. Ama sonra dusundum beyaz gormek aslinda iyi bir sey. Damati gorsem siyah damatlik icinde olacagi icin belki de daha cok kafam karisacakti. Beyaz daha cok hayra yorulur ya bilmiyorum siz ne dusunuyorsunuz

Regina kafaya taktığınız için böyle rüyalar görmeniz çok normal kendiniz anlam yükleyip kafanızı bulandırmayin ruhunuzu sıkmayın bence daha fazla. Zarifhanim girmiyor galiba o doğru bi yorumda bulunurdu. Müftülük falan varya orayı arayıp öğrenin işin ilmini bilenler daha net yardimci olurlar o da olmazsa bir camii hocası ile görüşün içinizi öyle rahatlatirsiniz. Burada herkes kendine göre ya da ailesinden ogrendigine göre yorumlar ben çok doğru bulmuyorum. Mesela ben bu konularda çok farklı düşünüyorum resmi nikah zaten biz birbirimize helaliz demek geliyor bana yani herkes kendince söylüyor sanki, umarim anlatabilmisimdir 🙂

Regina rüyalarla amel edilmez. Ben ilahiyat mezunuyum ama vebal almak istemem alo fetva hattı var orayı arayıp sorabilirsiniz onlar böyle sorularla çok karşı karşıya kalıyorlar o yüzden daha net şeyler söylerler.

momkimom haklisiniz, peki alofetva’daki gorevli siz olsaniz ne derdiniz ilahiyat mezunu biri olarak bu duruma

gshande haklisiniz o da bir bakis acisi. Acikcasi eskiden ben de takmiyordum ama son zamanlarda dine yoneldigim icin kafami kurcaliyor

momkimom ay o yorumu okudum ama sizin yazdiginizi gozumden kacirmisim telasla afedersiniz. Ilahiyat mezunu bir arkadasim da boyle dedi. Mesela evlenirken “kariliga/kocaliga kabul ettin mi” diye sorunca nasil “ettim” seklinde net ifade kullaniliyorsa bunda da “bisayacagim” degil “bosadim ya da bos ol” gibi net ifade gerekir dedi, ama baska bir ilahiyat mezunu arkadasima gore ise nikah dusmus diyor

momkimom bu arada mesela hastayken atesini olcerken falan “annem gibisin annem gibi bakiyorsun bana bitanem” demisti sefkatli bakiyorsun anlaminda, hani sana dokunmayacagim anlaminda degil. Yine de bir talak gitmis olur mu boyle

Regina İslam ansiklopedinin talak maddesini okudum biraz önce alimlerin çoğuna göre öfke halindeyken boşamak geçerli sayılmıyor diyor. Gönlünü rahat ettirmek istiyorsan alo fetva hattını arayabilirsin.

Regina o mana da değil cinsel manada derse ve bunu gerçekleştirirse.