Kızlar ne yapıcam? Çok öksürüyor antibiyotik kullanıyorum burnu serumla yıkıyorum hava veriyorum daha ne yapayım? Bu gece artık tıkandı yatarken balgam kustu uyuyor olsam duymam Allah korusun. Var mı doğal yollu çözümünüz?

dertlimommy ben burnu tikali oldugunda yikiyordum kizimi aciyordu cunku ne serum fizyolojik falan yaptirmiodu.su gunlerde hadta oldu 13 aylik olucak benim kizim 2 gune burun fis fisi verdiler daha onceki hasta oldugu donemde kortizonsuz ilac bu bebekler icin varmis doktorumuz vermisti ozel valla normalde yaptirmiyordu su 2 gundur yaptiriyor faydasi sanirim oluyor ilk defa cunku hic aglamadan gece uyanmadan hastalik atlattik

dertlimommy buhar vermedi mi doktor. Genelde kücük bebeklere buhar veriyorlar. Benim cocuklarda 8-9 aylik felanken doktor buhar vermişti. Günde 3 kez sabah öğle akşam buhar veriyorduk. Öylelikle öksürüğü kesiliyordu. Birde göğsünü ılık tut,biraz anneanne yöntemi ama kesin işe yarıyor 😁 bir tülbentin arasına pamuk koy, avuç içi büyüklüğünde olsun pamuk, sonra o pamuğa biraz zeytinyağ gezdir ve üzerini tülbentle kapat. Sonra bu pamuğu tavada çok az birşey ısıt. Hafif ılık olsun yani, sonra çocuğun göğsüne koy, tenini yakmasın ama dikkat et. Özellikle gece yatarken koyuyorum ben bu zeytinyağli pamuğu. Gece hiç öksürmüyorlar. Hem de ertesi güne öksürükleri azalmiş oluyor. Ayağının altina da cok az viks sür çorap giydir gece yatarken. Cok gecmiş olsun canım, öksürük kötü valla ama bu pamuğu yap 2 güne öksürüğü geçer inşallah.

dertlimommy canım kusması çok iyi balgamı atıyor böyle tıkanma durumlarında kaynar sulu kaseye soğanı kesip koy başucunuza çocuğun ulaşamayacağı yere çok iyi geliyor en kötü buz koklat hava makinasına saf su koy onu yap ilaçlarının dışında balgamı en iyi soğuk hava buharı atar hergün evi havalandır

Sedaa buhar veriyorum hatta gece kalktık verdim ama mesela şimdi de nasıl tıkalı uyuyamıyor. Bana artık anneanne yöntemleri lazım 😂

dertlimommy yaa kıyamam 🥲minicik burunları nasıl tıkanıyor öyle ya. İnsallah çabucak iyileşir canım.

Gögüsüne merhem sür bebekler için oluyor. Ben buharla gecirdim oksürügünü 1.5 aylikti o zaman