Kızlar fanli fırında kek poğaça vs pişirme ayarları nasıl yapıyorsunuz. Kek yaptım turbo fan ayarına verip 200 dereceye attım kekim hiç kabarmadi acaba kek, poğaça, kurabiye vs nasıl pişiriyorsunuz fanli da mı fansiz da mı daha iyi pişer
Ankastre fırın ayarı
Happyypo ben kek ve yemekleri alt üst ayarda yapıyorum poğaça börek falan fanli da pişiriyorum . Yemeklerin sulu kalmasından hoşlanmıyorum o yüzden alt üst yapıyorum yoksa o da normalde fanlida oluyor sanırım. Ayrıca kek için 200 derece çok fazla kız naptin 😄170-180 ideal önceden bir 5 10 dk ısıtmak gerekiyor
Happyypo hamur işlerini alt üst ayarda pişiriyorum hiç fanlı kullanmadım. Genelde 180 derece de pişiriyorum fanlıyı da bazı yemeklerde kullanıyorum
kizsidikaa ay bilemedim ya önceden davul fırın vardı ankastre ayarını tam bilemedim bidahakine öyle yaparım daha
Happyypo evet çok fanlı açmam birde fırınlarda marka farkediyor ben daha önce eaty diye bir marka kullandım ayarına göre pişirmiyordu üstünü yakıp altını beyaz bırakıyordu sonra bosch aldım daha iyi oldu pandispanya filan yaparım çok güzel kabartır. Birde kullanma kılavuzuna bak orada hangi ayarda kaç derece pişeceği yazar. Mesela kalıpta ki kekler daha geç pişiyor onun ayarı daha düşük olması lazım koyacağın sırada önemli.
Happyypo davulda nasil oluyordu kekin benim kayinvalidemde ondan var ama keki çok hızlı yapıyor normalde 20 dk açmamak gerek fırının ağzını ama bunda 20 dk olmadan kek pişiyor zTen e öyle bakmayıp bekleyince de ya üstü ya altı tam ortası yanıyor
kizsidikaa yapamıyordum bende zaten 😑 dediğiniz gibi yanıyordu