fatimaaaa Merhaba bir yakınımın doğuştan yumurtalıkları oluşmamış doğal olarak yumurta da yok ve adet de olmamış. Rahimi de çok az varmış ama çocuk olma ihtimali güncel tıp seviyesinde yok. Şimdi ailesi herkesten gizliyor ve karşıya söylemeden kızı karşıyla evlendirme potansiyelleri de mevcut. Bu da ileride onun psikolojik olarak zarar görmesine arada kalan olmasına sebep olur muhtemelen. Bu durumda en iyi yol psikolog ile görüşüp kendi gibi çocuğu olmayan biriyle evlenmesi ve çocuk evlat edinmek gibi fikirleri benimsemesi diye düşünüyorum sizce nasıl olmalı. Ailesinin tutumu nasıl değişecek bilmiyorum çok gelenekçi ve başkaları ne der diye düşünen birileri.
arman fatimaaaa evleneceği bir aday varsa ciddiyse kendi alsın karşısına söylesin adam ister istemez kendi kararı. Ailesinin bu konuda söz hakkı yok, ilerde kocasıyla doktora gittiğinde ortaya çıkacak bir durum daha çok yuvasında sorun olabilir. Ayrıca benim öz dayım kısır tabi yaşları 50 küsür 20 sene önce bir evlatlık aldılar ama bazen bir evladın olmaması Allahın vermemesinde sebepler oluyor. Şimdi ne o evlat onlara evlattık yapabiliyor ne onlar düzgün anne baba oldu. Olmasaydı daha iyidi diyorlar.
fatimaaaa Kendi çevresinde de bu durumu yaşamış veya kısırlık tedavisi görenler varsa onların düşüncesini merak ediyorum. Tecrübelerini paylaşmaları iyi olur
fatimaaaa arman öyle biri yok, onlar görücü usulü ilerlerler. Kız da zaten hafızlık yapıyor yani sevgili vs işleri zor görünüyor. Muhafazakarlar.
canimbenim Çocuk sahibi olamaması normal ama bunu gizlemeleri çok yanlış, kız görücü usulü görüştüğü kişilerden evlenme niyetinde olduğu varsa soyleyebilir bence bu durumu, diğer türlüsü insan aldatmadir, kul hakkıdır yani
fatimaaaa canimbenim evet insan aldatmak dediğiniz gibi ama başkalarının kızının bu durumu öğrenmesi korkusuyla böyle bir hatayı yapabilecek kişiler huylarını bildiğimden diyorum. En kötü evlenme durumu olursa aramız kötü olması pahasına gidip karşı tarafa ben açıklarım sonradan ortalık karışacağına baştan olması daha iyidir.
arman fatimaaaa senin açıklayabileceğin bir durum değil ama bu sonuçta özeli. Kendi insaflarına kalmış sonuçta ilerde sıkıntısını kendileri çekecek.