Kızlar akşama misafirim gelecek arkadaşım eşiyle birlikte. 2 kişiler ben şimdi işteyim ve 16.30 da çıkıyorum işten eve gitmem de 17.00 oluyor. Arkadaşımda 19.00-19.30 arası sizde oluruz dedi. Dün mercimek çorbası yapmıştım başka da yemeğim yok ve 2 saat içersinde neler hazırlayabilirim ne olur bir fikir verin ya normalde pratiğimdir de ama asla aklıma menü gelmiyor arkadaşım da yemeklere aşırı takılır çok çeşit sever o da beni tutuşturdu bir el atın lütfen 🙏🏻

belladonna Fırına köfte patates ver daha pratik dersen baget al sosla yine fırına ver patatesle, pilav yap şehriyeli, salata, ortaya da kaşarlı mantar olabilir fırında diğer yemek pişerken hemen, kölenmiş biber ve patlıcan al yoğurtla

belladonna

Ben böyle durumlarda patlıcan musakka yaparım. Yapması kolay bir yemek ama bakınca zahmetliymiş gibi görünüyor. Yanına güzel pilav. Salata ya da cacık. Çorba varmış zaten, daha ne olsun 🤤

belladonna Et ya da tavuk sote yanına pilav. Turşu, salata, kırmızı biberin varsa fırına at közle çıkar sarımsak yoğurt karıştır ortaya meze işte.

melebek kız musakka nasıl pratik kız eve geldikten 2 saat sonra misafiri gelecek patlıcanı kızartması eziyet kokacak bide 😂😂

TombulHatun tavuk sote fln aynı hafif şeyler işte 😁Allahtan tavuk pilav var acele durumda çok kurtarıci😂
            Kız diyet nasıl gidiyor birazda burdan konuşalım 😂

belladonna hemen kasaptan kasap köfte al, patates köfte kızart yarı pişmiş olsun, sos yap at fırına bi de pilav, cacık ve ya salata.
              Ya da kasaptan kuşbaşı et al, biber, soğan, sarımsak, mantar, domates sotele, et sote pilav da olur.
              Ben misafir geleceği zaman kırmızı et kullanıyorum.

bi de mümkünse 1-2 meze koy ortaya çeşit olsun. Mesela köz patlıcan al marketten ya da kendin közle. Hemen yoğurtla al sana meze. Annem yapar bayılırım patates kızartır ince ince kırmızı kapya biberde kızartır yoğurtlar al sana meze. Ya da havuç rendele sotele al sana meze 😂😂 ben yemeklerin yanına 2-3 çeşit meze de koyarım muhakkak hem sofra çok olur göz doyar önce

Etipetito sote uğraştırır kadını eve gelip 2 saat içince hazırlamış olacak fırın tavukla soteyi aynı kefeye koyamam 😂😂 öğlen yemek yemedim valla işin yoğunluğundan akşam evde yayla çorbası var köfte patates yapcam yanına salata 😂

TombulHatun Kız bende kahvaltidan sonra bişey yemedim akşam içinde mumbar yaptım eşime kendime de mantı yapıcam yerim artık biraz ya😕

TombulHatun

Ahahhahahahahhah ya bana çok kolay geliyor. Derin bi tencereye at, onlar kızarırken kıymanı kavur. Borcama diz, sos yapıp koyuver. O fırındayken de pilavı pişir 😂

etoile eşimin tavuğa alerjisi var ya 🤦‍♀️ Hazır böreklerin üzerine yumurta sürememiz gerekiyor mu gerekmiyorsa ondan alayım uğraşmak istemiyorum. Birde hangisi daha güzel oluyor böreklerin

etoile bunu kesin yaparım da hazır satılıyor mu acaba 🙈😁

TombulHatun eşimin tavuğa alerjisi var tavuk iptal ama köfte 🤌 kaşarda kesin alayım közleri de ekleyim brokoli karnabahar nasıl olur yanına

melebek normalde ev sevdiğim sebzelerden birisidir patlıcan her türlüsüne de bayılırım ama arkadaşım sadece köz şeklinde yiyor yemeğini yemiyor o da ayrı bir gariplik amaaaa çok teşekkür ederim ♥️🌺

Medusa tavuk eşimden dolayı imkansız alerjisi var 🤦‍♀️ Ama mezeleri böyle yapacağım teşekkür ederim şekerim 😚