18 aylık kızım parmak emiyo.ne yapayim bilmiyorum.yakın çevremde resmen delirtiyor beni.Her goruklerinde A parmak mı emiyo aaaa…bu durumda olan varmı .Emmeyi birakması için ne yapa bilirim?

sefatime o bilgili yakın çevre her şeyi çok iyi biliyor canım da ondan. Arkadaşımın oğlu da emiyordu o sürekli konuştu, elini ağzında gördüğünde çekti, korkutmayacak şekilde kızmış o şekilde bırakmış ama onun oğlu 26 aylıktı

sefatime canım parmağını emme diye seyler söyleme daha cok yapar. Emdiği zaman sen çıkar ve dikkatini dağıtacak şeyler yap. Benim kuzenim böyle bıraktırdı.

superisi_ ben soylemesemde söylüyolar ne desemde durmuyolar resmen😵‍💫😵‍💫😵‍💫kafayı yiyicem

sefatime canım bu bir anda olmaz alışkanlık netice de büyükler için bile uzmanlar 21 gün diyorlar biraz üzerine düş ve sabırla unutturma çalışmalarına devam et

sefatime

Gülüm insanları takma. Onlar hep hep hep konuşur. Sustursanda konuşurlar. Çünkü herşeyi onlar bilir(!) boşver takma sen . Sen kendi bildiğini oku..

superisi_ ewt bunu yazicaktim bende
          @sefatime benim oglumda dudagini cekerdi surekli yapma ypma diye cocuguda biktirdim kndimidi en son boyle sohbet aradinda oyun oynarkn vs o elini goturdu ben yawsca elini cektim yavas yavas dogru bi hareket olmadigini anladi unuttu sukur bide cocuklar zitlasmayi sewio yaa zittina girmeden yapmaya calis

sefatime Eğer çocuğun elini çeker ikaz ederseniz aklında o kaldığı için bunu huy haline getirir. Parmak emdiği zaman eline başka şeyler verirseniz bir elma dilimi meyve yada oyuncak gibi zamanla bırakabilir. Bu süreçte yakınlarınızın dediklerini takarsanız çocuğunuza olan yaklaşımınız değişebilir, strese sıkıntıya girersiniz. İnsan doğar doğmaz yürümeyi, yemeyi içmeyi, okumayı yazmayı bilmiyor. Bunlar bir süreç, zamanla öğrenilecek yada zamanla aşılacak şeyler, 18 aylık bebekten mükemmel olmasını beklememeli kimse. Benim kızım 28 ay kadar emzik kullandı her gören konuşuyordu, çocuğum hazır değildi ne yapayım. Ömür boyu emzikle gezecek hali yok. Zamanı gelince zorlamadan ağlatmadan bıraktık bir şekilde. Yanımda uyuttuğum için kucağa alıştırma, kendine alıştırma diyen de çok oldu. O benim bebeğimle aramda olan bir bağ, ömür boyu kucakta durmayacak. 2 yaşında yatağını ayırdık şimdi kendisi bizim yanımızda yatmıyor yatağımda uyuyacağım diyor. Her bebeğin bir zamanı var, anneler bunu hisseder. Sizin bebeğiniz de aynı şekilde ömür boyu parmak emecek hali yok. Geçici bir süreç, daha oral döneminde. 3 4 yaşa kadar devam etse pedagog desteğiyle bir yolunu bulursunuz. Moralinizi bozmalarına müsaade etmeyin lütfen.

sefatime Bilmiyorum bu konu hakkında ne yapılır çünkü hiç şahit olmadım ama parmak emmesine alistiysa bırakması çok zor oluyor üstüne dusulmezse diye biliyorum en acilinden bıraktırmaya calısın 🙏🏻

sefatime herkesin ne dediğini umursama. Elini meşkul edicek birşeyler olsun kızının elinde oyalanması için oyuncak, bebek oyun hamuru vs 🙃parmagını ağzına aldığında sürekli elindeki nerde gibisinden hatırlatmalarda bulunun.

sefatime Bugünleriniz geri gelmeyecek, çocuğunuz ömründe bir defa tek bebeklik zamanı geçiriyor. Onun 18 aylık halinden sadece emme huyunu üzülerek hatırlamak ister misiniz hatırlanacak daha güzel anıları varken sadece birilerinin söyledikleri yüzünden moraliniz bozuk olan zamanı mı hatırlamak istersiniz? Gelip geçici bir durum. Siz çok üzerine gitmeden farkettikçe dikkatini dağıtmaya çalışın. Zorla bıraktırmış olsanız bu sefer oyuncakları yada yerde bulduğunu ağzına götürerek boşluğunu doldurmaya çalışır. Belki hala emme refleksi ile güvende hissetmek oral boşluğunu tamamlamak istiyordur.