• Muhabbet
  • Sınıf annelerinden kurtulanlar gözünüz aydın😁

Benim okula giden çocuğum yok daha küçük fakat ben bile duydum millet baya şikayetçiymiş. İyi oldu devletimiz kaldırdı o işi. 😏 İyileri tenzih ederim, fakat kendini begenmiş vasıfsız öğretmen yalakası varmış baya oh oldu yerlerini bilirler artık.

Deleted03 sinir oluyorum onlara. Benim zamanımda da vardı. Onun kızına hep ayrıcalık tanınıyordu 😒😒😒

Deleted03 Bu maddi görevleri anneler ile aynı seviyede olan birilerine baştan vermemeleri lazımdı. Okul aile birliği adı altında sürekli çocukların gerçek ihtiyacı dışında para toplanılması. Öğretmenler gününde en pahalı şeyleri alarak hediye yarıştırma çabaları.. Okumuş öğretmen olmuş bir kimse hediye ile değil sadece düşünülmek ile, mesleğine saygı duyulması ile ancak mutlu olabilir. Bir sene öğretmenlik yaptım, zaten okul öncesinde bir sürü ihtiyaç listesi hazırlanıyor. Baştan peşin peşin konuştuk hediye kabul etmiyoruz, öğretmenler gününde, özel günlerde, sene sonu merasimlerinde hediye kabul etmiyoruz diye anlaştık. Bazı veliler çocuklarının doğum gününü kutlamak istiyordu, kimisinin doğum günü yaz tatiline denk geldiği için onu da kabul etmiyorduk. Çünkü doğum günü olan çocuk prens prenses gibi hissettiriliyor, sadece o hediye alıyor ve diğer çocuklar da mahzun bir şekilde onları izliyor. Bu görsel benim hiç hoşuma gitmiyor. Adil gelmiyor. O yüzden bu gösteriş işleriyle sınıf annesi ilgilendiği için kaldırılması çok isabetli bir karar olmuş.

Deleted03 benim annem de 1 sene sınıf annesi olmuştu ama kimseye şu kadar para verin şunu yapın bunu yapın demedi öğretmenler gününde herkes içinden ne geçerse onu aldı kimse zorlanmadı yerli malı vs özel günlerde kek börek vs yapar getirirdi bunları organize ederdi ben dayak yerdim ona rağmen 1 tane öğrenciye laf etmedi gittik annesiyle konuştuk sadece

zarifhanim bu kadar sorunlu bir şeye neden bunca zamandır müsamaha göstermişler. Ben işin detayını bilmiyordum. Sadece öylesine varlar diye dusunuyirdum

etoile Bende böyle bir sistemin varlığına mantık yürütemiyordum. Yıllardır varolan bir şey aslında, kendi ilkokul yıllarımdan da hatırlıyorum. Benim annem üçüncü sınıftayken istemediği halde sınıf annesi seçildi. Hademenin yaptığı temizlik yetersiz görüldüğünden öğretmenin isteğiyle ücretli temizlikçi tutmak yerine velileri gruplandırdı her hafta sonu küçük bebeği olmayan durumj müsait olan üç veli sınıfı süpürüp silip gidiyordu. O dönem hiç para toplanmadı. Annem maddi işlere karışmadığından diğer dönem başka sınıf annesi seçildi. Sınıf anneleri son zamanlarda artık para toplama aracı haline gelmişti. Müdürün de işine geliyordur durum çünkü onların üzerine atmış kendi sorumluluğu kalkmış.Bir yakınımdan örnek vereyim, eşinin düzenli bir işi yok. İki çocuğu okula gidiyor. Sınıflarından beş bin tl para toplanmış. Öğretmenler gününde öğretmene altın kolye almak için. Diğer çocuğunun öğretmeni erkekmiş ona da iki bin lira toplanmış saat alınmış. Bunları böldüğümüzde cüzi bir miktar çıkıyor ama o velinin durumunu düşünseler iki çocuğun maddi ihtiyacını karşılamaya okutmaya çalışıyor, 23 nisanda kıyafet, sürekli bitmeyen okul ihtiyaçları, öğretmene hediye, sene sonu pikniğine para, her şeye para. Durumu olmayan zaten cılız bir sesle bunu bildirse o velinin terslenmesi cabası. Ben ücret vermesem çocuğuma ayrımcılık yaparlar diye çekindiğinden eşini ek işe gönderip istenilen ücreti vermek zorunda kalmak.. Yahu çok mu önemli bu maddi şeyler. Zaten çocuğunu okula gönderen herkes yeterince masraf ediyor. Neden üstüne bu ek masraflarla o anne babayı zor durumda bırakıyorlar. Bunlara baştan izin verilmemeliydi. Geç kalınmış bir karar..

zarifhanim ben en çok Veli’nin temizlik yapmasına şaşırdım. Bu bana mı ters geldi ben mi yanlus düşünüyorum. Ben niye gideyim okulu temizleyeyim. Devlet diyanete onca milyar para ayırıyor. Okullarada ayırsin temizlik personeli tutulsun. Ya çok mu yanlış düşünüyorum. Şimdi ben lise öğretmeniyim özelde calustim. Yani hiç böyle şeylerle karşılaşmadım tuhaf geldi. İşin renginide bilmiyorum şimdi yanlus bir şey söylemekte istemem. Ama çok garipsedim

etoile Diyanet ile alakasını çözemedim ama ilkokuldan bahsediyorum ben köy okulunda okudum. Okulun zaten hademesi vardı her gün sınıfı süpüren. Ama veliler yeterli görmediği için öğretmen ücretli temizlikçi tutmak istese de durumu olmayan veliler para vermeye yanaşmıyordu. 2000li yılların başı, annem de diretip para toplayacak bir kadın değil, o yüzden böyle bir teklif sundu. Cuma günü üç kişi gelir sınıf dağılınca temizler giderlerdi. Haftanın bir günü yani, üçer kişi olduğunu varsaymış olsak ikinci sıra iki üç ay sonra geliyordu. Şu zamanda zaten köy okulu olmayan okullarda mümkün değil. Bir yeğenim bizim okuduğumuz okulda okuyor, hala ayda bir genel temizlik için veliler çağırılıyor. Benim örnek vermemdeki sebep yani değinmek istediğim konu annemin vaktinde sırf para toplamadığı için sınıf anneliğinden alınmasıydı.

Deleted03 Bende bu duruma çok sevindim, çok yerinde bir karar oldu. Sınıf anneleri son zamanlarda tamamen maddiyat odaklı olmuştu yerinde bir karar oldu bu karar

zarifhanim devletin MEB e çok para ayırmadığı ortada ki velilere iş düşüyor duyanetle alakası en çok ödenek onlara ayrılıyor ya yarısı kadar MEB e ayrılıyor ondan bu örneği verdim. Ama cok şaşırdım cidden işin boyutunun bu denli olduğunu hiç bilmiyordum.

etoile bu liselerde yok canım ilkokulda var ben bir dönem ortaokulda da çalışmıştım orada da vardı bende oradan biliyorum birde özelde yok bildiğim kadarıyla ama devlette var ve tamamen saçma olan bir sistem

etoile kesinlikle öyle MEB’e yeteri kadar bütçe ayrılmıyor halbuki en çok bütçeyi hak eden kurumların başında geliyor. Ülkemizin geleceğinin yetiştirildiği kurumun arka plana atılması tuhaf!

etoile ben de lisedeyim hiç veli görmedim ama ilkokulları bilemiyorum yani. Ama maalesef bazı okulların ödeneği çok az. İş kurdan gelen elemanlar var geçen senekiler çok iyiydi bu sene iki kişi gönderdiler onlar da bir şey yapmıyor. Ben sınıfımı öğrenciler gelmeden kendim temizledim dönem başında kaç sefer. Bu sene sınıfım yok diye yapmadım. Okullarda pek hijyen yok

Deleted03 valla iyi oldu bizim sinif annesi veli grubuna okul para istediginde BU IBANA PARA GONDERICEKSINIZ yazdigi gunden beri ayarım kadına😄 bide zaten kendi kendini secmisti kimse aday olmayinca kendiyle yarisip kazandi 😄 yanina da bi yaver bulmus sinif ablasi ilan etmis kendiini oda😆 hadi bakalm anneli ablali el ele gidin simdi🤣