Kızlar övgüvenim yok nasıl özgübrnli ve gözü açık olabilirim tavsiye verirmisniz?
Özgüvenli nasıl olunur
Sananebee kendini sev. Mutlu olduğun şeyleri yap.
Sananebee kendinde değişimler yaparsk. Özgüvenini düşüren her neyse onu değiştirerek
Sananebee kendinde neyi iyi hissedersin mesela ? Kendinde iyi hissettiğin şeylerden başla, bence özgüven cesaretle hem dış görünüşte hemde iletişimde gelişen bişey (fizikten bahsetmiyorum) yani yakışanı giyinmek, ortamda bir konuda birşeyden bahsediliyorsa o konu hakkında bilgin varsa yorum yapmak, genel kültürü yükseltmek bunlar hep özgüveni artıran şeyler. Lise de tek başıma kantine inip tost alamazdım. Ünide kendimi geliştirdim, öz bakım, öz saygınlığımı kazandım yüzlerce insana özel günlerde spikerlik yaptım, sempozyum yönettim. Kendimi sürekli cesaretlendirdim. Şimdi ne olursa olsun bir ortamda konuşsam herkes susar beni dinler çünkü önce öz saygımı kazandım sonra bu saygıyı göstermeleri için insanlara karşı doğru adım attım.
Sananebee Öncelikle cesaretli olmalısınız. Kendiniz sevmelisiniz, kendinizle barışık olmalısınız. Kararsız değil daha net olmalı, istediğiniz şeyleri bilmelisiniz. Girdiğiniz ortamlarda sessiz kalmamalı, konuşulan konular hakkında bildiklerinizi söylemeli, fikirlerinizi belirtmelisiniz bu süreç içerisinde de Kitaplar okursanız daha iyi olur.
Sananebee sizi baskılamayan insanlarla samimi olun baskılayan insanlardan uzak durun bir süre. O süre zarfında da kendinizi geliştirin ilgi duyduğunuz bir şey ile ilgili eğitim videoları izleyin uygulayın. İstemediğiniz şeyleri kibarca reddedin. İstediğiniz şeyleri de dile getirin. Sonuçlarını çok düşünmeyin. Yanlış anlar kırılır bu ortamda demesem daha mı iyi eleştiri mi alırım diye düşünmeyin. Kendiniz gibi içinizden geldiği şekilde rahatça konuşun. Kimse sizden daha üstün değil. Bunu çekindiğiniz zaman kendi içinizde tekrar edin.
Sananebee bi kere ben çok güzelim beni sevmeyen benim g..tümü yesin diyerek başla
Buzlulimonatam en doğru çözüm bu 😂😂😂
etoile dimi ama 😂