lidyaaa__ Kayınvalidenizin söylediği şey değil de karışması hoşunuza gitmemiş bu konuda haklısınız. Kendi nefsim de dahil çoğumuz tesettürün hakkını tam tekmil veremiyoruzdur. Ben açık renk oje çok severim fakat açık da olsam regl olmadıkça sürmezdim. Cenabet halini hiç saymıyorum bile, Abdestsiz gezmeyi kendime yakıştırmıyorum. Her vakit de ojeyi silip namaz abdesti alıp geri sürmek de gereksiz bir zahmet olarak geliyor. Kalıcı oje, kalıcı tırnak, protez tırnak yaptıranın da abdestsiz belki de gusülsüz gezdiğini düşünüyorum. Çünkü bir ay o tırnak hiç su görmüyor. Asla yapmayın diye de diretmiyorum herkesin kendi kararı. Namaz kılmayıp sürene de bir şey demem o da kendi tercihi. Bakış açımız belki farklıdır yanlış anlaşılmak da istemem ama ben şöyle düşünüyorum. Kapanan birinin tesettüre girme amaçlarından birinin mutlaka dinin gerekliliklerini yerine getirmek olduğunu biliyoruz. Tesettürün amacı ise bedeni örtüp, dikkat çekecek unsurlardan kaçınmak. Oje benim için dikkat çekici bir unsur. Bu başkası için değişkenlik gösterebilir. Zaten eşim ve ailesi karışmasa da çok koyu tonlar sürmüyorum diyorsunuz. Namaz kılmıyorsanız, bir gün abdestsiz kalsam bir şey olmaz derseniz sürebilirsiniz tabiki, size kalmış bir durum.