betul98 Yani bence bir insanın kendi ailesinin yanında olan davranış şekline göre kısıtlamak psikolojik baskıdan başka bir şey değil. Size bir saygısızlığı yoksa bırakın kardeşiyle annesiyle babasıyla nasıl iletişimi varsa öyle devam etsin. Sizinle ilgilenmediği için bu duruma alınganlık göstermiş olabilirsiniz. Onu da kendisiyle konuşarak sizinle ilgilenmediği için alındığınızı belirterek ifade edebilirsiniz. İnsan herkesle aynı şekilde iletişim kuramaz ki. Benim eşimle muhabbetim başkadır, her şeyi konuşabiliriz samimice ama bağımıza saygı duyduğum için yanında kötü söz söylemem, eşim de benimle argo konuşmaz, ailesiyle muhabbetim daha saygı çerçevesinde ciddidir, yani öyle şakalı esprili bir ilişkimiz yok. Kendi ailemle çok daha neşeli, esprili, eleştirel,samimiyim çünkü beni tanıyan bilen yıllarca aynı evi paylaştığım insanlar. Şöyle konuşsam böyle hareket etsem yanlış anlarlar mı diye kendimi kasmama gerek olmaz rahat davranabilirim. Eşimin de benimle böyle değilsin ailenle daha çok eğleniyorsun diye düşünmesini istemem şahsen. O da benimle konuşamadığı şekilde arkadaş çevresiyle gülüp eğlenebilir yani. Sizde böyle düşünmelisiniz.