Merhaba kızlar. Uzun zamandır içsel sıkıntıda ve bunalımdayım. Bebeğim 1 yaşında ama hala lohusa depresyonunda gibi hissediyorum. Ne yaptıysam sıkıntılarımdan uzaklaşamadım. Şöyle dönüp arkaya baktığımda maneviyattan uzaklaşmış olduğumu Farkettim ve namaza başlamak istiyorum. Sizlere sorum şu ben makyaj yapan biriyim ve makyaj yapmadan dışarı çıkmam . Kapanmayıda şuanlık düşünmüyorum. Mesela dışarı çıktığımda abdest almak vs makyajlıyken zor olacak. İster istemez abdestimde illaki bi yerde bozulacak. Bu durumu nasıl idam ettirebilirim ? Makyaj yapmayı seviyorum ve dışarıda makyajsız olmak istemiyorum anlarsınız beni. Ama namaz kılmayıda çok istiyorum. Hani belki bu işin kolay yolunu bulmuş birileri varsa diye sizlere sormak istedim. Şunuda eklemek istemeliyim ki namaz ayrı bir şey makyaj yapmayı sevmek o şekilde iyi mutlu hissetmek ayrı bir şey lütfen bu konuda yargılamadan öneri verirseniz sevinirim 🙏
Namaz kılmak istiyorum ama makyaj yapan biriyim?
Benbilirim ne güzel namaza başlamak istemen 🌸 ben bunu yapanlar çözüm buldu mu bilmiyorum ama abdest alıp çıkmak abdestine biraz dikkat etmek çözüm olabilir diye düşünüyorum sadece.
Çilek yerken muz tadı da gelsin mi 😂 şaka bi yana olmuyo aşko. Mecbur abdest tazeliyosun. E makyajla tazeleyemezsin. Mecbur çıkarıp bidaha abdest alman gerekecek. He bunu yaparım, makyajımı çıkarırım, abdest alıp bidaha yaparım diyosan yap tabi. Öbür türlü başka yolu yok. İkisinden birini seçmen lazım maalesef.
Benbilirim Maşallah sıze, Mesela evden çıkmadan namazını kılarsınız makyajınızı yaparsınız dıger vakit yıne eve denk gelır genelde yada son bır saat kala evde olmaya dikkat edın eve gelır gelmez önce abdest alır namazınızı kılarsınız inşallah, Çalışıyor musunuz?
Benbilirim bu arada sormayı unuttum. Çok mu dışarda bulunman gerekiyo. Çok çıkmıyorsan zor olmaz aslında o kadar
KARAMELLIMACCHIATO hadi yine iyisin inandım artık sana
Benbilirim ben de kapalı değilim ve namaz kılıyorum. Şu anda evde olduğum için daha rahatım ama çalıştığım zamanlarda evde kazasını kılıyordum. Makyaj yapıyordum işe giderken ama namaz kılmama sebebim makyaj değildi, iş yerinde öyle bir müsaitlik durumum yoktu. Zaten iş yerim uzak olduğu için çok erken kalkıyordum. Sabah namazımı kılıp abdestli bir şekilde evden çıkıyordum. Öğlen ve ikindiyi, çoğu zaman akşamı kaza ediyordum. Her seferinde de tövbe ediyordum, kendimi suçlu hissediyordum ama yapacak bir şey yoksa, hiç kılmamaktan iyidir bence. :)
superisi_ Allah razı olsun ya kabullendın ya gözüm açık gıtmez 🤣🤣🤣
Benbilirim İkisini de yapabilirsin tabi ki. Kuzenim de kapalı değil ama namazını aksatmaz. Sen çalışıyor musun şuan bilmiyorum ama eğer çalışmıyorsan zaten her gün dışarıda vakit geçirmiyorsundur herhalde uzun uzun. Kaza namazı kılabilirsin. Kuzenim öğretmen, makyaj da yapar. Hiç sormadım kendisine nasıl yaptığını ama kaçırdığı vakitleri kaza namazı yapıyordur muhtemelen. İç huzurunu sağlamak için çok güzel ve yararlı olur bence namaz kılmak. İyi gelecektir sana, düşündüğün bu makyaj konusu engel değil bence bir şekilde sen de düzenini oturtursun🌸
- Düzenlendi
Sabah ve öğle arası biraz uzun diyelim o arada makyajlı kalma süren uzar ama hemen ikindi oluyor ve hemen peşinden akşam. Vakitler arası dar
Günler kısa. Şu zamanlarda sil abdest al epey uğraştırıcı olur. Yani yaptığın makyajı kolay silinebilir tonlarda yapabilirsin. Yorulmamak için. İlla makyaj yapıcam diyorsan..ama biraz namazın huzuruna vardıkça sadece abdestin verdiği huzuru alarak zamanla makyajı azaltırsın bence yapabilirsin zamana bırakmak lazım. @Benbilirim
Benbilirim çalışan bir bayan mısın bilemiyorum. İlk başlarda sabah namazını düzenli bir şekilde kılmakla başlayabilirsin. Hem kısa hem de sabahın nurundan ruhunu şifalandırmış olursun. Eğer öğlen ikindi ve akşam saatlerinde dışarda olduğun ve kılamayacağın bir saat aralığında oluyorsa eve geldiğinde onların kazasını yapabilirsin. Hiç kılamamaktan en azından kazasını bile kılabilmek ruhuna iyi gelecektir. mental olarak seni ne iyi hissettiriyorsa YouTube da sohbetini sevdiğin kişiler olabilir, ilahi olabilir mutlaka günlük kendini o sohbetin içine dahil et, kendine bu anlamda günlük zaman ayırmanı tavsiye ederim. Makyaj yapıyor seviyor olman veya açık bir bayan olman dinini yaşamana ve ruhunu beslemene engel bir durum değil. O kişisel saygı duyulması gereken yaşam biçimi tercihidir.
KARAMELLIMACCHIATO yok çalışmıyorum. Ama zaman zaman dışarıya çıkmam gerekiyor
dnz23 demi bende bahanelere sığınıp kılmamak istemiyorum
Medusa doğru kaza yapabilirim haklısınız inşallah rabbim devamını getirtir
Benbilirim Calıssanız zor olurdu kaza etmek durumda falan kalırdınız Fakat bu sekılde yapamaya calısın mesela dışarıdayken bıt vakıt gecmıs olursa eve gelınce onu kaza edersiniz sadece çalışmadığınız ıcınde çok nadir olur yani. Rabbım nasıp etsın inşallah
Ashley çok doğru konuştunuz ağzınıza sağlık 😇
İnanın bende makyaj yapmadan dışarı adım atmayan biriydim. Tesettüre girdim 5-6 ay sonra namaza başladım ve artık makyajım sadece rimelden ibaret oldu. Namaza başlayın 40 gün hiç bırakmadan kılmaya çalışın (regl günleri olunca maalesef 40güne tamamlayamıyoruz ) daha sonra bir vakit namaz kılmayınca onun vicdanını yapmaya başlıyorsunuz, kazaya bile bırakmak istemeyeceksiniz. ikindi akşam arası vakit çok az olduğu için işinizi ona göre ayarlamaya çalışabilirsiniz veya dışarda camide kılabilirsiniz. Abdest alıp namaz kıldıkça belki makyajı da az yapmaya başlarsınız işiniz daha da kolaylaşır.
Benbilirim tutabildiğiniz kadar abdestinizi tutun. Bozulursa eğer dışarıda vakit çıkmayacaksa eve gidene kadar. Evde abdest alır kılarsınız. Çıkacaksa abdest alın tekrar makyajınızı tazeleyin. Rimel yerine kirpik bakım yağı falan sürerseniz hem kirpiklerileriniz daha doğal durur hem besler kirpikleri hem de makyaj tazelemeniz kolay olur. Rimel genelde sıkıntı çünkü.
Benbilirim Öncelikle niyetinizi gerçekleştirmek nasip olur inşallah 🌸 Makyajdan önce abdest alır öyle çıkarsınız. Su bazlı makyaj ürünlerini kullanmazsınız.Makyaj gözenekleri tıkayıp su geçirmeyen bir şey değil ki. Tabaka da oluşturmuyor, su değdiğinde akacak bir şey. Bileğinize bir kapatıcı sürüp yıkarken onun suyla karışıp nasıl incelediğini farkedersiniz yani deri altına ulaşıyor muhakkak. Kışın çok sorun olacağını düşünmüyorum çünkü bir abdest ile üç dört vakit namaz kılacak mevsime geçmiş bulunmaktayız, çok sıkışık olma halini saymıyorum o şekilde namaz kılınmaz ama maximum abdest tutma süreniz 4 5 saat 🤭. En fazla makyaj malzemelerinizi de yanınızda taşırsınız. Bende göz altı kapatıcı hafif makyaj uygularım yüzüme. Abdest alır öyle sürerim, diyelim öğlen çarşıya çıkacağım. Öğleni evde kılar öyle çıkarım. Zaten geceye kadar dışarıda kalmıyoruz yatsının da kaçma durumu yok sadece iki vakit kalıyor. ikindi namazını bir mescidde kılarım. Akşam erken okunduğu için onu da aynı abdestle kıldığım olur. Abdest almam gerekirse de alır kılarım silik makyajla eve dönerim bir sorun yaşamadım açıkcası her gün çok uzun süre dışarıda olmadığım ve çok katmanlı makyaj yapmadığım için. Rimel sürmüşsem çeşme başında parmaklarımı ıslatıp çektiririm hiç gözüme bulaşmadan çıkar. Sizde kendinizde böyle alternatifler bulup uygulayabilirsiniz zaten sonradan rimel sürmek makyajı tazelemek üç beş dakika tek sürüyor uğraştırıcı bir şey değil. İlk başta göze zor geliyor de zamanla alışıyorsunuz. 😊
Benbilirim bende namaz kılmak ıstıyorm ama makyajsız çıkamıyorum:( e biryere gtsem abdes almam gerekecek makyaj akıcak :( bende çok istiyorum 😑