prensesannes Bir buçuk senelik evlilik, 3 aylık bebek. Yani bana çok hızlı ilerlenmiş gibi geliyor. Hani evlilik rayına oturmadan, birbirinize alışamadan üç kişilik aile oluvermişsiniz. Lohusalığı yeni atlatmış ve birbirinizi anlamadığınızı düşünerek veya fazla alınganlık ve gurur yaparak bazı meseleler uzamış gibi. Boşanırsanız elbette çocuğunuzla yeni bir hayat kurabilirsiniz. Ama bence eşinizi seviyorsunuz ve boşanalım dedikçe boşanmıyorsanız o cümleyi ağzınıza sakız etmeyin derim. Sizin için boşanma gibi büyük bir karar neye dayanarak alınabilir hiç düşündünüz mü? Eşinizin çok sinirlenmesi, soru soramamanız, sürekli tartışma hali ve daha bir çok sebep. Hani bunlar için her yolu denediniz mi acaba? Sinirli ise tedavi olmayı kabul eder mi. Sizin bağırmanız sorun ise daha sessiz konuşur musunuz? Yada aklınıza hangi çözüm yolu gelirse sorun odaklı olmadan düzeleceğine inandınız mı.
Evliliğimin ilk yılını hatırlıyorum, süzme peynir yüzünden tartıştığımız olmuştu, kumanda yüzünden veya bunun gibi bir çok sebepten ciddi tartışmalar yaşadığımızı hatırlıyorum. Bunlar boşanma sebebi mi orası kişinin tahammül seviyesine göre değişkenlik gösterir. Bana göre yeni evliyken yaşadığımız tartışmaların sebebi olayı fazla abartmak, fazla alınganlık göstermek ve gereksiz bir gurur ve düşünmeden boşanmaya karar vermek. Şimdi evliliğimin 5. Yılındayım, yemediğimiz bir peyniri getirse tartışmak yerine bir börek yaparım oturur afiyetle yeriz. Hatta geçenlerde öyle yaptım, yörsanın peynirini getirmiş normalde sütaş yiyoruz. Bunu kahvaltıda yiyemedik ekşi geldi, akşama yufka alır mısın bari sigara böreği yapayım öyle bitirelim sen yine bizim yediğimizden almaya devam et dedim. Mükemmel bir evliliğim yok, kimsenin yok, sizde mükemmellik beklemeyin. Nefes almaya, yaşama devam ettikçe sorun yaşamaya da devam edeceğiz. Ama tecrübe edindikçe o sorunlarla nasıl başa çıkacağımızı öğrenmiş oluyoruz. Öğrenmeye de devam edeceğiz. Boşanmayın diyemem, boşanın da diyemem. Ama bir zaman tanıyın birbirinize, alışmaya çalışın ki yarın bir karar aldığınızda en azından elimizden geleni denedik diyebilmenin vicdani rahatlığını yaşayabilesiniz. 🌸