xyzem
Kuzum, yorumların hepsini okuyamadım. Kendini çaresiz ve kimsesiz hissetmeni de anlıyorum. Ama öyle değil, yalnız değilsin ve sen istersen en karanlık kuyu bile aydınlanabilir. Ailenin tarikatta olmasının hiçbir önemi yok. Ne tarikatlar bir kadının baş kaldırmasıyla yerinden oynuyor, daha geçen sene gördük. Bunu at kafandan, bunlar zincir olmasın ayağına.
Eşinle durumuna gelecek olursak, yaptığını kabul etmemeli ve normalleştirmemelisin. Bunu yapamaz! Bebeğin varken hiç yapamaz! Madem gidecek yerin yok, madem güç durumdasın, tavrını koymalısın. Ama bu da kavgayla, bağırmayla olmamalı. Bu adamı daha da şiddetlendirmekten öteye gitmez. Alttan alttan yapacaksın yapman gerekeni. Sus mesela. Uzunca konuşma onunla. Tavrının yanlış olduğunu böyle göster. Daha önce bir postunu okumuştum, seni boşamak istememişti. Eğer hâlâ öyle biriyse yanlışını anlayacak. Sen de boş durmayacaksın ve okulunu bitirip günü gelince çekip gitmeyi bekleyeceksin. Böyle birine aile terapistinin şimdilik iyi geleceğini düşünmüyorum. Bence hemen bunu teklif etme. Olaylar biraz soğuyunca teklif edersin ama eğer bu durumu bir daha tekrarlarsa hiçbir surette kabul etme ve hemen o evden çıkmaya bak.
Daha önce yalnız olduğunu söylemiştin, kafa dağıtmak için daha sık uğra buraya. Manevi destek sağlarız sana, arkadaşların, kardeşlerin oluruz.