Lütfen yargilayacaksaniz cevap yazmayın çünkü kınadığını yargılandığın başına gelir derlerdi gerçekten öyle oldu arkadaşlarimdan biri kapaliydi ve açıldı ozaman ona onca yil verdigi emeği bosa gitti diye söylemiştim gunaha girdin gibi ama yıllar geçti ben doğum yaptım digumdan tam 3 ay sonra ben rüya gördüm orda tesetturluydum rüyamda ve sabah kalktım bir anda tesettüre girdim ama asla düşünmeden yaptım bunu gercekten istiyor muyum tamamen yerine getirebilicekmiyim hic dusunmedim kapansam yetecek gibi hemen yaptım ustunden 6 ay geçti ve ben bu 6 ayın 3 ayı açılmayı dusunmekle geçti cebremdekilere soyledigimde kinadilar yapmam gerektigini böyle güzel oldugumu böyle kendimi begenmeye basla evde saçlarını gene istedigin gibi yap gibi seyler ve ben kapanmadan once profesyonel makyaj uzmaniydim özel gün makyajları yapıyordum gerek müşterilere gerek kendime ve kanalım vardı orda kendime yapıp paylasiyordum sonra kapaninca hepsini kapattım ve yapmak istedigimde cevremden tekiler aldım tesettürü kötü gösteriyor makyaj yapmamalisin gibi ama bu brnim meslegim ve ben bunu seviyorum zamanla soğudum ve artık yapamiyorum cevremede sotleyemiyorum insanlar ne derler diye çekiniyorum ve korkuyorum gerçekten çok korkuyorum bu sinavdan başarısız olmaktan ve cevreden herseyden

ikonikadin bu sizin karariniz basta kimse sizi yargilayamaz Allah ile sizin aranizda olan birsey icinizi siz biliyorsunuz mesela ben acik biriyim ama dozunda yerine gore giyinirim evet kapanmak cok guzel birsey kendimce yerine getirebilecek miyim Allah insallah hepimize nasip etsin ama gonulden herseye uyarak kapanmak isterim dedigim gibi sizin karariniz siz icinizi biliyorsunuz

ikonikadin daha çok yeni olduğun için şeytan uğraşıyor ve nefsine uyup şeytanın dediğini yapma kendini ibadetlere ver kapalı arkadaşların olsun onlarla takıl tesettür kıyafetlere bak tarzını oluştur açılmayı aklına getirme 🫶🏻

dertlianneninbiri bende çok açık giyinmem aslinda ama kalpten yapmıyorum suanda yani istemiyorum ama cervreden çok baskı var allah var eşim asla karışmıyor kapanirkende saygı duydu acilmak istiyorum dedigimde de icinden geleni yap der hep

duy1se evet onu diyen çok oldu o yüzden dini sohbetlere yazıldım düzenli olarak gittim ama gark ettim ki kapanmak ocin kapaliyim icimden geldigi için yada allah icin farz diye değil ve eğer allah icin kapanmiyorsam gunaha giriyormusum icinden gelmeden yapmakta gunahmis

ikonikadin hayır insanın içinden gelse zaten herşeyi yapar önemli olan içinden gelmeden zoraki nefsine uymayıp doğruyu yapmaktır

ikonikadin canım benim şuanda büyük bir imtihandasın asla böyle bi şey için ne kınarım ne yargılarım bende aynılarını yaşadım. Ben aile baskısıyla kapanmıştım büyüdükçe arkadaşlarımın giydiklerine saçlarının şekillerine özendim çok açılmak istedim bir ara bunalıma girecek kadar bile oldum. Çok şükür açılmadım şimdi o kadar çok seviyorum ki şallarımı feracelerimi.. kendimi kapalıyken çok güzel görüyorum. Bence öncelikle bakış açını değiştirmen lazım çiçeğim. Evet düşünmeden ağırlığını kaldırabileceğini bilmeden girdin bu yola. Ama şöyle düşün, Allah dağına göre kar verir. Tabi ki mesleğini hala devam ettirebilirsin tesettür buna engel değil ki. Ha kendini paylaşmazsın makyaj yaptıklarını paylaşırsın mesela. Hiç yapma diyemem çünkü bende azda olsa makyaj yapıyorum bırakamıyorum en azından dikkat çekmeyecek kadar yapmaya çalışıyorum. Eminim ki üstesinden gelebilirsin. Kapanırken düşünmedin ama açılmadan çok iyi düşünmeni tavsiye ederim. Bunlar şeytanın vesveselerinden başka bir şey değil. Eğer kulak asmazsan Allahın emrini layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum 🥰 tabi kimseyi zorlayamayız açılsan da kapalı kalmayı seçsen de senin hayatın senin kararın. Allah gönlüne ferahlık huzur versin inşallah 🤲🏻🌸

ikonikadin şöyle düşünebilirsin bu olayı paran var diyemi hacca gidersin yada hacca gitmek için paramı biriktirirsin paran var diye hacca gidersen nasıl hacı olursun iki günde bozulur kalpten olmazki
          Ama sen hacca gitmek için para biriktirirsen her zerresinde emeğin olur isteğin olur heyecanın olur
          Sana git açıl veya git kapan diyemem ben böylebi yükümlülüğüm yok ama sana rabbimin bunu farz kıldığını mahrem yerlerini bir başkasının görmesinin haram kılındığını anlatabilirim bilmiyorsan ki bilmediğini sanmıyorum
          Bilinçli yapmayı rabbim nasip eder inşallah
          Camiye bi program için gitmiştim sabah namazında ve orda bi kadınla karşılastım kadın alman ve hristiyandı yani önceden şimdi iki yıldır müslüman ve camiyi boş koymuyor sonradan araştırıp müslüman oluyor herşeyi bilinçli olarak yapmaya çalışıyor selam veriyor selam alıyor benim için gerçekten imrenilecek bi hayat ben ailem gereği bilincinde olarak dünyaya geldim sürekli duydum ve alıştım bunlara ama o çaba sarfetti büyük emek verdi allah bilir ailesi nasıldı içki kumar cinsel serbestlik herşeyi yaşadı ve o ortamdan kendisi silkelenip çıktı muazzam bir şey

ikonikadin çevrenin dediklerini niye bu kadar umurunda olsun ki. istersen kapan istersen açıl istersen kapalı makyaj yap istersen açıl.. senin hayatın bu

bitterdelisi24 dusunmeden yapamıyorum işte çünkü kapanirken neden kapandin demiyorlar ama açılınca niye acildin diyorlar ve cervemdeki arladaslarima acilmak istiyorum dedigimde yapma bence gunah sevmeye çalış zamanla alisirsin falan dediler ama mutlu değilim

ikonikadin her koyun kendi bacağından asılır, herkes de kararına saygı duymak zorunda. Nasıl iyi hissedeceksen öyle yap ama acele etme istersen biraz daha düşün ☺️

ikonikadin şeytan tepende vesvese ediyo bence biraz daha sabırlı olmalısın ve tesettürün güzelliklerini düşünmelisin anidan örtündüyün gibi aniden çıkma düşün dünya güzellikleri caydırıyo belkide ama bağlıykende her şeyde özgürsün rahat ol sabırlı ol tevekkül et iyi olacak🌸

ikonikadin işte mutlu değilsen balonu örtmek seni mutlu etmiyorsa zaten suan kapalı olmanın bi anlamı yok ki günahssa gene aynı günah. belki açılırsın sonra sonsuza kadar kapanırsın. içinden nasıl geliyorsa öyle yaşa bence

ikonikadin senin kararın canım. Günahı da sevabı da sana. Ben kapandığımda çok mutlu hissediyordum. Hiç aklımdan açılmak geçmemişti. Sen hazır değilmişsin sanırım.

ikonikadin
                Öncelikle insanlar ne der diye düşünmeyi ve yaşamayı bırakmalısın.
                Biliyor musun LA ilahe illallah deyip iman etmek her kula nasip olmaz.
                Allah sana nasip etmiş ve sen tesettürle müjdelenmişsin.Devamında buna uygun yaşarsan ibadetlerini yerine getirirsen günlük hayatındaki boşlukları namazla doldurursan gününün çoğunu tesettürle geçireceksin zaten . İbadetlerini yaptıkça kalp Allahı andıkça şeytan biyerden sızıp vesvese veremez. O bize bir fısıltı kadar yakın. Ben bişey yapmadım ki der sadece fısıldadım. İnsan eşref ü mahlukattır. Yaratılmışların en değerlisi. Sen çok değerlisin güzel kardeşim. Örtünmek farz bir ibadettir. Şuan kafan karışmış biraz daha düşünmeni kendine ve Rabbime yönelmeni öneririm.. 💕

.