• Duyuru
  • Geçen yıl ölen babam hakkında bilgisi olan yazarsa çok sevinirim😪

Hanımlar ben geçen sene Şubat’ta babamı kaybettim covitten dolayı babam koronadan öldüğü için bize hiçbir yerde mezar yeri vermediler bizim eve çok çok uzak olan bir yerde verdiler gidip gelemiyoruz dağ başı gibi bir yer olduğu için mezar yeri değişikliği sizce mümkün müdür dinen bir sakıncası var mıdır bu işlemler için ne yapmam lazım Allah rızası için bilen yazabilir mi

kocamdakocam bilgim yok üstte kalsın . Ancak kendi düşüncemi söylemek istiyorum . Defin işlemi tamamlanmış yıkanmış defnedilmiş ne bileyim bence bir kez daha açılıp yer değişikliği yapmak sanki ikinci kez o üzüntü o acı hem gidene hem kalana olur gibi düşünüyorum. Her zaman gidemeseniz bile duanız yerine ulaşıyordur sonuçta . Naçizane düşüncem . Allah rahmet eylesin başınız sağ olsun 💐

kocamdakocam Başınız sağ olsun.Rabbim Peygamber Efendimize komşu eylesin.
      Farklı şehirlerde,farklı ülkelerde sevdiklerini toprağa verenler var,öyle düşünün.
      Dinen bir bilgim yok maalesef.

lanjalee Allah razı olsun canım benim güzel düşüncen için kapayınpederimi kaybettik çok yakın zaman içinde bize çok yakın eşim 2 günde bir gidiyor ben en son geçen sene gittim yer uzak arabamiz yok kızım var küçük elbette Dua her yerden ulaşır ama sanki oraya gitsem ayak ucunda durup dua etsem beni görcek gibi geliyor duygularım tarifsiz 😪

kocamdakocam seni çok iyi anlıyorum aynı yoldan yürüdüm diyeyim sen anla canım benim 💐 Ancak dediğim gibi dinen ya da izin konusunda nasıldır bilmem ama ben olsam böyle bir şeye yeltenmezdim artık rahat uyusun yerinde diye 😔

lanjalee mezar yeri okadar güzel ki böyle köy gibi etrafı tertemiz havası hava işte uzaklık 😪hayat bazen her isteğimizi bize sunmuyor maleser 😑

kocamdakocam bence bırakın öyle de kalsın nasibinde orası varmış Rabbim herkese nasip etsin ben hep derim bakalım bizim bi mezarımız olacak mı diye? Dünya çok değişik bir yer oldu artık savaşlar cani katiller yolda yürürken bile güvende değiliz

kocamdakocam Nakl-i kubur yani mezarın başka bir yere götürülmesi zorunlu bir sebep olmadıkça caiz değil diye hüküm verilmiş. Bunun dini sebebi ölen kişi defnedildiğinde artık diriler ile işi kalmamış ve Allaha emanet sayıldığından dolayıdır. Mezarın üzerinden yol veya su geçecek olsa, arazi başkasına aitse, sel olmuş su basmışsa veya mezar düşman bir ülke sınırında kalmışsa ancak öyle nakli caiz görülmüş.
                Babanızı sürekli ziyaret etmek size külfet veriyorsa sağ olduğunu düşünün zahmete girmenizi ister miydi? Yada siz yerinden rahatsız etmek ister misiniz ölüsünü. Böyle düşünerek manevi anlamda teselli olup sadece mümkün olduğu takdirde ziyaret edebilirsiniz kabrini. Allah rahmet eylesin 🌾

kocamdakocam En azından bir kabri,yeri var ve ben toprağımızın bile nerede olacağının nasip olduğunu düşünenlerdenim.
                  Şubat depreminde enkaz altından çıkamayan,bir mezarı dahi olamayan kişileri düşün canım.Yine de sen nasıl mutlu olacaksan öyle araştır,karar ver 🌸