Kızlar selamın aleyküm umarim hepiniz iyisinizdir.. (hepinizun postlarini okuyorum ama inanin sadece okuyabiliyorum cevap yazamiyorum. Cogunuzun derdine kendi derdim gibi üzülüyorum… ) Lütfen bana yardımcı olun… Cogunuza muhtemelen cevap veremeyecem beni affedin simdiden soyleyim linc yemeyim.

Sorun şu oğlum 2 bucuk yaşında ve oglenleri uyumak istemiyor geceleri de ayni sekilde benimle resmen oyun oynuyor su istiyor emzik istiyor mama diyor vs vs yatmayacam die benimle inatlasiyor 1 haftadir durum bu. Son 2 gundurde kalkip oturuyor. Kafayi yiyecem. Bu arada babasi cezaevinde acaba bu durum etkiliyormu onu ? Birde son donemlerde biraz evimizde bagris cagris oldu ben biraz piskolojik cokuntuyle birlikte birseyler kirdim ( linclemeyin kinamayin ben kinadim basima geldi ) sizce bu gelisimiyle mi alakali yoksa piskolojisiyle mi ? Nedir bu durum doktora götürmek gerekir mi ? Pedagog tarzi bu yaslara bakan bir alan varmi ? Ne yapayim nolursunuz bana akil verin . Zaten baski altinda sigintiyim birde cocugumun bu durumu beni iyice kotu ediyor bir yandan kendimide suçluyorum acaba benim yaptiklarimdan mi diye. Hakkinizi helal edin canlarim bacilarim ♥️ şimdiden teşekkürler ♥️

Öncelikle Allah yardımcın olsun 2 yaş sendromu olabilir canım bizde aynısını 2 hafta boyunca yaşadık sonra düzeldi ama o inatlaştıkça sen sakin dilde dikkatini başka şeylere çekmeye çalış uyumamak için herşeyi yapabiliyorlar mesela uyursan sabah dinlenmiş olursun seni parka götürürüm istediğin yiyeceği alabilirim vs vs konuşmaya çalış direk uyutma odaklı olursan daha çok inatlaşıyorlar. Birde bizde 2,5 yaşındayız ama gündüz uykusu istemiyor sabah çok erken kalkmıyorsa gündüz uyutmayabilirsin

urezlinga636 Aleyküm selam canım 🌼 öncelikle şunu söyleyeyim, 2 yaş gerçekten zor bir yaş, hem memeden bıraktırma, hem tuvalet eğitimi verme, hem de bebeklikten cocukluğa geçiş evrensinde oldugundan çocuklarımızda bir takım değişiklikler olması normal. Bizim yapmamız gereken bu dönem de çocuklara asla bağırmamamız, onlarla sakince konuşup, hatta onların anlayabilecegi açıklayıcı bir dille konuşup anlamasını sağlamak. Konuşsam da anlamaz diye düşünme sakın, anlıyorlar. 🙂
    Benim de iki çocuğum var, bizde de aynı şekilde 2 yaş civarlarında öğle uykusunu bırakmıştık. Ben de uyusunlar diye zorlamadım hiç. Geceleri de aynı şekilde su içmek için sık sık uyanıyorlardı, uyku düzenimiz biraz bozulmuştu bizim de ama zamanla düzene geri girdi.
    🌿 Çevrenin de etkisi biraz olabilir tabi ama daha 1 haftadır yaşıyormuşsun bu durumu. Pedegog felan düşünüp kendini strese sokma bence. Daha çok kücük oğlun, 3 yaşa kadar böyle düzensizlikler olması normal ama 3 yaşından sonra da böyle uyku sorunu yaşarsan o zaman gidersin doktora. Belki de babasından göremediği ilgiyi senden istiyordur, o yüzden sürekli oyun istiyor olabilir. Bir de bebekler büyükdükçe enerjileri de artar. Yani yorman lazım onu. Gün içinde parka götür, ya da birlikte evde koşturmacalı oyunlar oyna. Enerjisini atamayan cocuk uyumak istemez. Benim cocuklar şuan biri 3,5 diğeri 4,5 yaşında, halen geceleri yatağa yatarken yatakta hoplayıp zıplayıp yuvarlanıp öyle uyuyoruz. 🤭😁

urezlinga636 28 aylık kızım 3 haftadır gece uykuları berbat hele şu son 5 gündür anlatamam gerçekten psikolojik savaşımı kaybettiğimi hissediyorum iyice