urezlinga636 Aleyküm selam canım 🌼 öncelikle şunu söyleyeyim, 2 yaş gerçekten zor bir yaş, hem memeden bıraktırma, hem tuvalet eğitimi verme, hem de bebeklikten cocukluğa geçiş evrensinde oldugundan çocuklarımızda bir takım değişiklikler olması normal. Bizim yapmamız gereken bu dönem de çocuklara asla bağırmamamız, onlarla sakince konuşup, hatta onların anlayabilecegi açıklayıcı bir dille konuşup anlamasını sağlamak. Konuşsam da anlamaz diye düşünme sakın, anlıyorlar. 🙂
Benim de iki çocuğum var, bizde de aynı şekilde 2 yaş civarlarında öğle uykusunu bırakmıştık. Ben de uyusunlar diye zorlamadım hiç. Geceleri de aynı şekilde su içmek için sık sık uyanıyorlardı, uyku düzenimiz biraz bozulmuştu bizim de ama zamanla düzene geri girdi.
🌿 Çevrenin de etkisi biraz olabilir tabi ama daha 1 haftadır yaşıyormuşsun bu durumu. Pedegog felan düşünüp kendini strese sokma bence. Daha çok kücük oğlun, 3 yaşa kadar böyle düzensizlikler olması normal ama 3 yaşından sonra da böyle uyku sorunu yaşarsan o zaman gidersin doktora. Belki de babasından göremediği ilgiyi senden istiyordur, o yüzden sürekli oyun istiyor olabilir. Bir de bebekler büyükdükçe enerjileri de artar. Yani yorman lazım onu. Gün içinde parka götür, ya da birlikte evde koşturmacalı oyunlar oyna. Enerjisini atamayan cocuk uyumak istemez. Benim cocuklar şuan biri 3,5 diğeri 4,5 yaşında, halen geceleri yatağa yatarken yatakta hoplayıp zıplayıp yuvarlanıp öyle uyuyoruz. 🤭😁