Kizlar iyi akşamlar herkese. Yine bir sorum var sizlere. Bugün ikili tarama testi için gün aldık, 12+3 haftalık olduğunda giricez inşallah. Ama o kadar fazla yorum okudumki test hakkında. Çoğunlukla yalnış sonuç vere biliyormuş, bir sürü kişinin hamileliği bu yüzden zehir olmuş ama sonuçda bebek sağlıklı doğmuş. Yaptırmaktan şimdi biraz korktum açıkçası ama yaptırmazsamda doğuma kadar düşünüp kendimi yerim. Hem doktorda yaptır dedi, bilemedim.
Bir diğer sorum, ikili teste cinsiyyeti öğrenmemiz mümkünmü acaba? Ben 99% erkek his ediyorum, neredeyse eminim. Sizde nasıldı? Hiss etdiyiniz gibi çıkdımı?🥰

akbb ben yaptırdım kızımda ve hayatımdaki en büyük pişmanlığım o olabilir. Yanlış sonuç çıktı,down sendromu riski yüksek çıktığı için doktorum amniyosentez önerdi, ne olursa olsun başımızın üzerinde yeri vardı ama yine de netleşsin istedik ve yaptık,sonuç temiz çıktı. Yerinde olsam yatırmam.

Sizin için sonuç değişmiycekse hiç yapmayın ben yaptım sorun çıkmadı ama çokta gerek yokmuş çünkü sonuç farklı da olsa bebeğimi doğuracaktım..

akbb iki kızımada yaptırdım büyük kızımda 105te 1 ihtimal çıkmıştı detaylıya kadar içim içimi yedi resmen o haftalar geçmek bilmedi detaylıda her şeyimiz temiz çıkmıştı cinsiyetleri ben 17-18 haftalarda öğrenmiştim öyle belirgin aşermelerim yoktu benim tatlıda yedim ekşide sağlıkla kavuşun inşallah 🤲🏻 sadece şeker yüklemesini büyük kızıma yaptırdım küçük kızıma yaptırmadım

akbb biz eşimle akrabayız ve ilk gebeliğim 8 haftalık düşükle sonuçlanmıştı ikinci gebeliğimde doktorum hem düşüğümü göz önüne alıp hemde akraba olduğumuz için yaptırmanı öneriyorum demişti yaptırdık ense kalınlığı sınırda burun kemiğini de pozisyondan dolayı göremedim amniyosentez önerdi , tabi amniyosentezin de riskleri var onlardan da bahsetti biz ne olursa olsun kabulümüz dedik yaptırmadık hiç birini, diğer 3 lü 4 lü testleri de yaptırmadım sonuç bebeğim şuan 11 aylık 15 gün sonra 1 yaşına girecek ve çok şükür Rabbime çok sağlıklı hiç bir problem yok ☺️ ama doğuma kadar gebeliğim de sürekli bunu düşünmekle geçti yavruma bişey olur korkusuyla o yüzden şimdi yine hamile kalsam yaptırmam asla tarama testlerinin hiç birini en mantıklı ve yapılması gereken detaylı USG bana göre

akbb maddi gücünüz varsa fetal dna testi yaptırın. Tarama testi değil tanı testidir. %99 doğruluk payı var. 11. Haftada 320$ a yaptırmıştım

Merry01 nipt plusta yaptırdım. Birde genoks var. Doktorum iki firmayı da önerdi

akbb ben yaptırmadım yaptırana da saygı duyuyorum 😍 erkek olduğunu rüyamda gördüm şuan 10 aylık erkek bebem var

bukii27 ya bende ikisindede rüyamda görmüşdüm ikiside doru çıktı erkek😊

akbb ben yaptırmadım 13 haftalığım doktoruma sordum eğer riskli çıktığı durumda aldırmayı düşünüyorsanız yaptırın her türlü kabul ediyoruz pişman olmayız derseniz yaptırmayın dedi ben de çevremde yanlış sonuç çıkan çok kişi gördüm ve yaptırmadım

akbb kızımda yaptırdım ikili be dörtlü tarama testi ikisindede down sendromu dediler sakat dediler bakması masraflı ve yorucu aldır dediler ağladım sızladım sonra Allah verdi ne verdiyse kabulüm dedim 2,5 yaşında çok şükür hiç bişeyi yok ya doktoru dinleseydim ? Suan yeniden hamileyim kan testinde çıktı tarama derlerse asla yaptırmıcam ikili taramada cinsiyet belli olmuyo canım kan alıyorlar zaten sadece