selen_ belladonna hiç bakmadım canım bilmiyorum. Toprak havalandirdigin sırada orkideni suya mı alıyorsun
belladonna selen_ Hayır canım. Orkide saksısında duruyor ben yeni toprağı havalandırıp, yeni toprağı saksıya alıp orkideyi ona koyuyorum. Benim orkidelerin 4 tane saksısı var 2 yedek 😅
selen_ belladonna aa ilk defa duydum.Genelde baharda toprak değişimi yapılır ya çiçeklerde oda seneden seneye değil miydi bakabilirim inşallah 😭😂
belladonna momkimom ben 4-5 ayda bir değiştiriyorum ben de duydum onu ama benimkilerde bir sorun olmadı çok şükür
momkimom belladonna kökleri uyandığı zaman değiştirdiğin içindir ama topraktan ekstra bir besin almıyor benim bildiğime göre hatta suda orkide bakan da çok o yüzden toprakta bir sorun yoksa değiştirmeye gerek kalmıyor. Benimde çiçekleniyorlar filan ama toprak değişiminden uzak duruyorum strese girer diye.
belladonna selen_ Yani doğrusu ne bilmiyorum canım 😅 Ben yazdıklarımı yapıyorum. İkisi de çiçekli ve güzel. Misafirlerim de soruyor nasıl böyle oldu diye ben böyle yapıyorum ama doğrusu bu da diyemem 🙈
belladonna momkimom Anladım. Bana da bir arkadaşım söylemişti. Ben hiç canlı çiçek bakamıyorum, açıkçası sevmiyorum da. Bunlara nasıl baktığım annem de şaşırıyor nasıl bu kadar güzel oldular diye. Ama oldular 😅
momkimom belladonna bazen gerçekten öyle oluyor ya yerini seviyorlar bol bol açıyorlar. Türde önemli bazı türler bakması daha kolay oluyor.
belladonna momkimom Olabilir. Valla türünü bile bilmiyorum. Çevrenden duyduklarıma bakıyorum. Birde bunları yapıyorum ama sanki bir görevmiş gibi yapıyorum 😅 Eşimin hediyeleri diye yapıyorum yoksa bu kadar da uğraşmam. Aslında içimden gelerek değil de vazifemmiş gibi. Ben ne kadar umursamıyorum o da kendisini göstermeye çalışıyor 😀
momkimom belladonna Twitter da paylaşmalık olmuş tam😀 bazen de sevgisizlik iyi geliyor demek ki çiçeklere 😀 ben bi ara hepsini atacaktım dal vermediler diye ama sürekli yeni alasım geliyor onlar dal, kök,yaprak verdikçe ben mutlu oluyorum.
selen_ belladonna bende bu şanstan istiyorum 🫣😍 @momkimom bitkilerin çiçekleri kuruyunca bitkinin gücünü almasin diye kuruyan çiçekleri kesiyoruz ya ben ne zamna bir çiçeği budasam küsüyor bir yaprak bozuluyor yada sarariyor yanlış mı yapıyorum kendi kendine mi dökülsun kalonselerde bunu çok yaşıyorum
belladonna momkimom Arada seviyorum canım 😅 Eşim kendi aldığı için midir nedir o seviyor ama her yeni dalda çok mutlu oluyor adam 😅