Merhaba kızlar pazartesi ağır misafirim gelecek karı koca. eşimin iş yerinden komutanı. ne yapacağımı düşünmek, yapmaktan daha çok yordu beni☺ fikirlerinize ihtiyacımm var. 💐

heardlestgirl

• güzel bir kremalı mantar çorbası
    • Pilav yemeklerin yanına yakışır bence gerekli
    • Ana yemek olarak kebap tarzı birsey olabilir ya da soslu pirzola , patates püresi eşliğinde soslu yuvarlak köfteler olabilir
    • meze olarak haydari ,havuçlu kabaklı tarator gibi birşey olabilir ,üzerine böyle kırmızı toz biberli cevizli yağ dökersin uff 🤤
    • böyle bol çıtır çıtır taze bir yeşillik salatası içine ezine peyniri dilimleyerek servis edebilirsin
    • bu yemeklerin üzerine birde söyle hafif bir tatlı ikram edebilirsin kendin yapacaksan yalancı tiramisu olabilir
      Hazır alırım dersen de bence baklava al bugün canım çok baklava çekiyor bunu yazmadan edemicem 😅😂

heardlestgirl en son gelen misafir için çıkardığım menüyü paylaşayım belki fikir olur 😊
      Mercimek çorbası
      Kürdan kebabı
      Pilav
      Cacık
      Yalacı su böreği
      Az birşey yaprak sarması yapmıştım küçük tencere de ara sıcak tek kalmasın diye
      Meze olarak börülce salatası,havuç tarator ve kapya biber közlemesi limonlu zeytinyağlı
      Yeşil salata
      Tatlı olarak triliçe(bir gün önce yaparsan lezzeti oturmuş oluyor 🤤)

Askkadini aplan kurban olsun atayım sana da bir el tabi 😅 Allah kabul etsin 💐

• Şöyle güzel bir yoğurt çorbası yap bence bol naneli varsa buğdaylı (çok severim) 🙃
        • yine söylüyorum pilav olmazsa olmaz benim için makarna da olur ama iftar menülerine pilavı daha çok yakıştırıyorum sebzeli bulgur pilavı yapabilirsin soğanlı kapya ve yeşil biberli azıcık salça oh mis 🤤
        • Bulgur pilavı ile tavuk sote seviyorum ben yakışıyor mantarlı tavuk sote yapabilirsin ya da soya soslu tavuk olabilir varsa normal kırmızı etide haşladıktan sonra sarımsak soğan az salça domates ve biberle güzelce soteleyebilirsin nefis olur
        • Havuç ve mor lahana rendeleyip zeytinyağı ve bol limonla içine biraz mısır dereotu maydanoz ufak ufak kıyarsan o da çok güzel gider 🙂
          Bunları yersen doyarsın zaten meze falan yapsan oruç mideye fazla yüklenmiş olursun o yüzden yazmıyorum 🥰
          Afiyet olsun efendim 💐

Deleted35 saol asko yarina kaldi senin menu yaptim bisiler sebzeli makarna ve firin yemegi yaptim pilav corba salata var dunden ama gozum doymuyoki benim gene makarna yaptim bak