Zamansiz_ Ben eşimle, kızımla, arkadaşlarımla sevdiklerimle çokca vakit geçiriyorum. Planlı plansız şehir dışı buluşmalarımız da oluyor. Cilt bakımı, kendim için özenli bir alışveriş, kitap, çay kahve, film dizi, sevdiğim yiyecekleri hazırlamak gibi bir çok eylemi kendim için yapıyorum. Bana da çok iyi geliyor bu saydıklarım. 🤍
Ama bazen hayat telaşına fazla kapıldığımı, fazla aktif bir yaşantım olduğunu düşünüyorum. Biraz durulma, sakin kalma ve hatta zihnimi, yüreğimi dinlendirebilmek için yalnız kalma isteği geliyor. ☘️
Arkadaşlarımla buluşuyorum, işe gidip geliyorum, kızımı bazen ablama bazen eşime emanet ediyorum, sevdiklerimle hoş vakit geçiriyorum. Ama bu eylemlerde severek bulunsam bile hep bir yere yetişme telaşım olduğunu farkediyorum. Buluşmaya vaktinde gitmek, işe vaktinde yetişmek, bir işimi halletmek için çarşıya gittiğimde eve yetişme telaşı..
Geçtiğimiz aylarda ilk defa kızımı eşime emanet edip hiç bir sorumluluğumu düşünmeden, hiç kimseye hiç bir yere yetişme telaşım olmadan kulaklık takıp dışarı çıktım. Yürüyüş yaptım. Şehrin kalabalığında insanları izledim biraz. Sonra kitap cafeye gidip bir çay istedim ve ne zamandır başlamayı ertelediğim bir kitabın 50 sayfasını okudum. Eve döndüğümde saat 23:10′du. Ruhumu o kadar dinlendirmişti ki, hiç bir şey düşünmeden kendimi azad etmek gibi bir şeydi. Kendim için yaptığım en iyi şeylerden biriydi. Ondan sonra sanki ruhen her şey iyiye gitmeye başladı, çünkü gerçek manada dinlenmiştim. 🎈