Siemens Ankastre fırin kullanıyorum. Ayarlarla alakali sorun yaşadım uzun zaman,çözdüm diyebilirim kendi adıma. Mini yada midi fırında da varsa alt/üst,turbo vb ayarlar,deneyebilirsiniz.
İlk aldığımda etlerin dışı yanıyor ama içi asla pişmiyordu. Meğer alt ust ayarında çalıştıriyormuşum,turbo yapınca hallettim.
Kek konusunda da turbo ayar kullanıyorum,içi iyi pişiyor,kabarıyor. İlk yarım saat kapağını açmıyorum sonrasında kürdanla kontrol ediyorum,temiz çıkıyorsa kürdan pişmiş olduğuna kanaat getiriyorum.
Borcam da ne pişirirseniz pişirin alt kısmı üstüne nazaran az pişiyor,üstü pişince üst ayarını kapatıp sadece altını 10-15 dakika daha pişirirseniz kararında olacaktır.