Merhaba arkadaşlar. Ben 22 yaşındayım eşimle 4 yıldır beraberim 2 yıllık evliyim. Bir tane oğlum var 2 buçuk aylık. Ben almanyaya gelin geldim eşim tek çocuk. Hala Ev bulamadığımız için ailesiyle birlikte yaşıyoruz. Fakat kaynanam çok geçimsiz bir kadın, gerek hamileliğimde gerek doğum yaptıgımda bana yapmadığı kalmadı. Karnım burnumda bodrum temizletmeler mi dersiniz, konu komşuyu başımıza toplayana kadar bana ağız dolusu hakaretlerimi dersiniz. Herseyime karısıyor hamileyken canımın çektiği çikolatayı gizli gizli yediğimi bilirim. Çocuguma istediğimi alamıyorum kendime istediğimi alamıyorum çünkü burnumdan getiriyor varlık içinde yokluk yaşatıyor bana. Önceden eşim yine savunuyordu ama son bir kaç meseledir o da savunmuyor. Annesi yanında bana hakaretler ediyor asla ağzını açmıyor sadece tartışmayın diyip kenara geçiyor. Ve eşimin bu yaşına kadar her işini ailesi yaptığı için asla sorumluluk sahibi değil. Buraya geldim yarım yamalak almancamla ev randevuları ayarladım, aracılar buldum hepsi benim çabamla yani ben yaparsam yapılıyor yoksa yok. Anne baba ne derse sonuçta o oluyor. Benim ailemle görüşmüyor eşim, annem kanser hastası. Neymiş doğum yaptıktan sonra eşimi ayrıca arayıp hayırlı olsun dememişler sebebi de bu.( ki benimle konuşuyordu ailem telefonda ve eşimde yanımdaydı onuda telefona isteyip hayırlı olsun dileklerini ilettiler.) ben artık dayanamıyorum kızlar, beni ailemden uzaklaştırmaya koparmaya çalışıyor. Türkiyeye gidicem annem kanser 2 yıl oldu görmüyorum diyorum bu bir mesele haline geliyor ve kaynanam diyor ki çocuguda mı götürüceksin? 2 bucuk aylık cocugu nasıl götürmeyebilirim?.. bana o kadar çektirdiler ki eşimde dahil olmak üzere hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Sabah babamı aradım ben gelmek istiyorum daha fazla dayanamayacağım baba dedim. Başımın üzerinde yerin var seninde torunumunda dedi. Eşim boşanmaya pek yanaşmıyor ama evi ayırmaya yada hatalarını telafi etmeye de çalışmıyor. Çocugu mahkemenin bana vereceğini biliyor ve çocuğundan ayrılmak istemiyor. Evet cok iyi bir baba ama asla iyi bir eş değil.. hem içimi dökmek hemde biraz fikir almak istedim sizden kızlar. Ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim beni neler bekliyor hiç bilmiyorum tek bildiğim dünyanın en güzel çiçeği olarak açsanızda kader sizi çiçek sevmeyenlerle karşılaştırıyormuş..
Boşanma kararı aldım.
erman değişmeyecegini düşünüyorsan 5 dk bekleme
erman öyleyse o güzel çiçeği kimsenin soldurmasına izin vermeyin.Adım atmışsınız ve bu çok güzel.Her zaman diyoruz ya mutlu anne=mutlu bebek diye bu çok doğru gerçekten ve aileniz de arkanızdaymış ne mutlu size.Bir anne babanın kıyamadığına başka bir anne baba nasıl kıyabiliyor asla anlayamıyorum bunu.Yaşınız daha çok genç hepsinin üstesinden gelebilirsiniz.Yolunuz açık olur inşallah 🤲
Ailenin sana destek cikmasi en buyuk sansin bende gurbette biri olarak bu senin icin cok cok buyuk bi destek. Esine gelicek olursan erkekler anne ve es arasinda kaldimi buyuk ihtimal pasiflesiyor evet sende cok gormussun kimse bunu haketmiyor biraz daha sabretsen esine sure versen senin icin cok mu zorlayici olur ?🥹 birde esin çalışıyor mu
mutlusonsuz hiç umudum yok. Çok zor bir ihtimal gibi geliyor çünkü o böyle alışmış.
erman çiçeğim benim asla ama asla bir arada olmuyor hele ki kaynana böyle cazgırsa eşlerde bu olaylarda sıkılıyor artık konuşmuyorlar yorum yapmıyorlar karışmıyorlar çünkü genelleme sürekli tartışma olunca onlarda alışıyor onun dışında eşin şu konuda çok saçmaca davranmış ne demek ayriyeten arayıp hayırlı olsun demek ya böyle saçmalık ilk defa duyuyorum bak gülüm bebeğim daha çok küçükmüş şuan halen psikolojik olarak toparlanmış değilsin zaten bide bunlar olunca insanın aklıma gelen tek şey boşanmak eşinin değişmeyeceğini düşünüyorsan ki ben düşünmüyorum şahsen git ailenin yanına bırak ne halleri varsa görsünler ailen arkandaysa ne mutlu sana asla kendini ezdirme sen kendin için yaşamazsan kimse senin için yaşamaz fırsat vermez ve sen bir annesin artık kendine ait alanlar olmalı 🫶🏻
Evet çoçuk olduğu süreci kimse seni Almanya dışı edemez,devlete sığın seni hemen kadın sıgınmaya yerleştirirler,maaşa bağlar ve bedava avukat temin ederler,bir süre orda toparlar para biriktirir kendi evine çıkarsın,güçlü dur,ezdirme kendini kimseye sende bir anne kuzususun!
erman hiç kimse beni ailemden uzaklaştiramaz annen hasta senin onun yanında olman gerekirken 2 yıldır görmedim yazmışsın çok üzüldüm bir dakika bile durma orda git biraz anenenle vakit geçir kafanı dinle sonra eşini ara konuş isteklerini söyle ayrı eve cikmazsak bir daha yüzümü göremezsin de kabul ederse anlasirsaniz geri dönersin ama sanmıyorum annesinden ayrılmayacak bir tip senin kocan Allah yardımcın olsun umarım herşey gönlünce olur 🌸
erman Bence önce Türkiye’yi ailenin yanına dön zaten onların eşinin veya kayınvalidenin senin arkandan yapmış olduğu tutumlar sana çok fikir verecektir Esin bir şeyleri düzeltmek için çabalarsa yuvanı yıkma derim tabii seni mutlu edecek şartları sağlarsan veya da bir geldin ama zaten hiç kimse arkana aramıyormuş bu zaten çok daha kırıcı bizim bir şey söylememize gerek kalmadan cevabı ortaya çıkar bu sorunun
Aynısını benim Kuzenimde yaşamıştı Hollanda’dan Ama onun çocuğu yoktu aynı evin içinde yaşıyorlardı aynı eşi Sorumluluk sahibi almamış küçük bir çocuk gibiydi dayanamadığı için Türkiye’ye kafa dinlemeye geldi arkasından gelmesin dediler mesela yani sen bir gel ama boşanmaya dair bişey deme