Merhaba arkadaşlar. Ben 22 yaşındayım eşimle 4 yıldır beraberim 2 yıllık evliyim. Bir tane oğlum var 2 buçuk aylık. Ben almanyaya gelin geldim eşim tek çocuk. Hala Ev bulamadığımız için ailesiyle birlikte yaşıyoruz. Fakat kaynanam çok geçimsiz bir kadın, gerek hamileliğimde gerek doğum yaptıgımda bana yapmadığı kalmadı. Karnım burnumda bodrum temizletmeler mi dersiniz, konu komşuyu başımıza toplayana kadar bana ağız dolusu hakaretlerimi dersiniz. Herseyime karısıyor hamileyken canımın çektiği çikolatayı gizli gizli yediğimi bilirim. Çocuguma istediğimi alamıyorum kendime istediğimi alamıyorum çünkü burnumdan getiriyor varlık içinde yokluk yaşatıyor bana. Önceden eşim yine savunuyordu ama son bir kaç meseledir o da savunmuyor. Annesi yanında bana hakaretler ediyor asla ağzını açmıyor sadece tartışmayın diyip kenara geçiyor. Ve eşimin bu yaşına kadar her işini ailesi yaptığı için asla sorumluluk sahibi değil. Buraya geldim yarım yamalak almancamla ev randevuları ayarladım, aracılar buldum hepsi benim çabamla yani ben yaparsam yapılıyor yoksa yok. Anne baba ne derse sonuçta o oluyor. Benim ailemle görüşmüyor eşim, annem kanser hastası. Neymiş doğum yaptıktan sonra eşimi ayrıca arayıp hayırlı olsun dememişler sebebi de bu.( ki benimle konuşuyordu ailem telefonda ve eşimde yanımdaydı onuda telefona isteyip hayırlı olsun dileklerini ilettiler.) ben artık dayanamıyorum kızlar, beni ailemden uzaklaştırmaya koparmaya çalışıyor. Türkiyeye gidicem annem kanser 2 yıl oldu görmüyorum diyorum bu bir mesele haline geliyor ve kaynanam diyor ki çocuguda mı götürüceksin? 2 bucuk aylık cocugu nasıl götürmeyebilirim?.. bana o kadar çektirdiler ki eşimde dahil olmak üzere hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Sabah babamı aradım ben gelmek istiyorum daha fazla dayanamayacağım baba dedim. Başımın üzerinde yerin var seninde torunumunda dedi. Eşim boşanmaya pek yanaşmıyor ama evi ayırmaya yada hatalarını telafi etmeye de çalışmıyor. Çocugu mahkemenin bana vereceğini biliyor ve çocuğundan ayrılmak istemiyor. Evet cok iyi bir baba ama asla iyi bir eş değil.. hem içimi dökmek hemde biraz fikir almak istedim sizden kızlar. Ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim beni neler bekliyor hiç bilmiyorum tek bildiğim dünyanın en güzel çiçeği olarak açsanızda kader sizi çiçek sevmeyenlerle karşılaştırıyormuş..