Hanımlar iki ayağımın serçe parmağının altında nasır var biri çok sert değil diğeri çok sert bazen basarken acıyor neştejle sıyırıp alıyolarmış başınıza geldi mi

dbk50 benim de tam ayağımın altında sert bir nasır var ama büyüdü baya da neşterle sadece üzerini açıyor birazcık ve soğuk bir şey sıkıyor oraya adını hatırlayamadım şu an aslında neşter de değil jilet gibi bir şeydi acı hiç hissetmedim açarken sadece gıdıklanma hissi oldu benim biraz ilerledi nasır o yüzden tedaviye devam etmem gerekiyordu emzirdiğim için şu an edemiyorum bir kez bu işlemi yaptırdım tek sefer ben de işe yaramadı

ayssse merhaba , geçmiş olsun. Bu işlem normal doktor odasında yapılan basit birşey mi? Benim de ayak baş parmağın altında var. Oje gibi bişey verdi aile hekimi sürdüm 5-6 aydır ama düzenli yapamadım diye herhalde geçmedi. Siz böyle birşey kullanmış mıydınız işlem öncesi?

dbk50 Benim eşim cildiyeye gitti, salisilik asit, nasır ilacı, nasır bandı ne varsa kullandı geçmedi. Sonra bir yöntem önerdiler. Küçük bir soğanı kabuğuyla bütün halde ateşte közleyip, kesip içinden bir dilim streç filmle sardık ayağına. Gece öyle uyudu. Onun nasırı çok büyüktü. Biz üç gün yaptık. Ama her uygulama sonrası hiç neşterle kesmeden kendisi attı o nasırlı deriyi.

zarifhanim teşekkür ederim ya bunu buraya yazdığın için esimdede var neler yapmadiki geçmedi bu yöntemi dejiyecegiz çok sağol ❤️

Pinkoooo Yara bandını uzun süre takınca deri yumuşuyor ya mantıken soğanı da öyle düşünebilirsiniz. Deriyi yumuşatıyor ve hiç can acıtmadan nasırlı deriyi çıkarabiliyorsunuz. Domates ile yapan da var ama biz soğanı daha etkili bulduk. Doğal salisilik asit içeren besinler hem. Çok geçmiş olsun

zarifhanim Merhaba, birkaç seferde mi temizlendi o bölge peki? Yoksa 3 gün yumuşadı da birden mi çıktı? Ben salisilik asit kullanıyorum maalesef bant da o da işe yaramıyor. Dediğinizi deneyeceğim. Emzirdiği için sürekli kullanamadım zaten diğerlerini.

Mommy12 Merhaba, gece boyu o soğan bekleyince deri fazlasıyla yumuşuyor zaten. Açıkca anlatıyorum mideniz bulanırsa kusura bakmayın. Biz üç defa yaptık bu işlemi, her yaptığımızda nasırlı deri yara kabuğu gibi soyuldu. Üstüste üç gün yapmadık, haftada üç diyeyim. Mesela bir gece sardım, sabah o sert tabaka yumuşayınca eşim soydu. O sertlik batmadığı için rahattı. İki gün sonra deri sertleşince bir daha yaptık. Sabah bir daha soyuldu. İki gün sonra bir daha. Eşimin ayak baş parmağında vardı, araç kullanırken ayakkabı içinde çok rahatsız ettiğini battığını söylüyordu. Şimdi orada hiç nasır yok gibi yani. Soğan mucizevi bir şeydi bizim için hiç kanamadan kendisi atıverdi. Çünkü asit kullanırken tamamen o deri atılmadığı için tırnak makasıyla kesmeye çalışıyordu ve daha kötü oluyordu.

zarifhanim Ya çok teşekkür ederim ☺️ asla bulanmadı midem ☺️ benim de ayak baş parmağımın altında kıvrım yerinde. Çok sertleşince rahatsız ediyor. Küçük bütün bir soğanı kabuğuyla ocakta közlesek olur değil mi? İçinden parça alıp nasırlı bölge kadar oraya koyup streçleyip yatıyoruz?

Mommy12 Evet evet bende bütün küçük soğanı közleyip sonra kesip içinden bir katman alarak sarıyordum streç filme. Çok geçmiş olsun inşallah faydasını görürsünüz siz de 🌸

dbk50 benimde sol ayağımın parmaklarımın altında var ön tabanımın orda ve baya büyüdü aslında 2 buçuk yıl önce yaktırıyodum 2 seans gidebildim ve baya küçülmeye başlamıştı ama hamile olduğumu öğrenince belki bebeğime bişey olur diye eşim göndermedi bidaha da kaldı öyle ve şu anda baya baya büyüdü artık ve bazen tepesi sivrileşiyo basınca ayakta çok kalınca acıyo batıyor ve ağrıyo bende banyo yaparken yumuşayınca en son çıkarken tepesini tırnağımla kopartıyorum nasır yakısı kremler falanda işe yaramıyor onun için kaç defa doktora gittim. Ya yaktırıp tedavi bitene kadar devam edeceksin yada nasırı çektireceksin canım