6 buçuk aylık kızım ve dişi çok zorluyor. Gece sürekli uyanıyor ve geç uykuya geçiyor. Damağı beyazlayıp şişmiş. Doğal ürünler kullanmak istiyorum var mı memnun kaldıklarınız tetagil vs gibi
Bebekler için diş jeli önerisi
Diş jeli hiç kullanmadım . Kendim zeytin yağının içine 20 tane karanfil atyorum buzdolabında bekletyprum . Onu sürüyorum rahatlatyo . Soğuk oldgu içinde iyi geliyo damaklarina falan
Kuzuletta
Biz ilk dişimizde aşırı zorlanmıştık Kekillikamisci dediği çok iyi geliyor. Birde tetagil çok iyi geliyor.
Doktor bize osanit diş topunu da önermişti
Kuzuletta arkadaşlar yazmış zaten tetagil ve diş topu dışında ürün kullanmanızı önermem benim de buzdolabında zeytin yağı karanfil hep olurdu
Kuzuletta Tetagil diş granülü, calgel jel kullandım ama geçici çözüm bunlar. Kızımın eline dolapta soğutulmuş yeşil soğanın sap kısmını, havuç salatalık gibi şeyler veriyordum ama hep yanında kucağımda tutarken veriyordum. İncelmeye başladığı an kesiyordum o uçları. Dondurulmuş ağız mendili de verebilirsiniz sebze vermekten korkarsanız.
Birde dolven veya calpol şurubu parmağıma dökerek diş etlerine masaj yapıyordum. Silikon fırça vardı parmağıma geçirip bandırıyordum dolvene onunla masaj yapıyordum. Bunu bize doktor önermişti, gerçekten diş jelinden daha etkili olduğuna şahit oldum dolvenin. Hatta bir kere kendime denedim acaba etki ediyor mu diye bir süre bekleyince uyuşukluk hissi verdiğini farkettim. Geceleri diş etlerine böyle masaj yapıp öyle yatırıyordum.
Bu saydıklarım geçici çözümler, yani bebeği bir süre rahatlatır. O yüzden devamlılık gerekitiriyor.
Kuzuletta yavrum tetagil kullandım ama anlık çözüm küçük kızım bütün dişlerini anıra nıra çıkarttı desem yeridir. Doktorumuz hep taze soğan bebeklerin kullandığı silikon kaşıklar parçalayamayacağı sebze ve meyveleri buzdolabında tut onunla dişlerini kaşısın demişti en azından rahatlatır demişti özellikle taze soğanın ağrı kesici özelliğide olduğunu söylemişti büyük kızımda hep taze soğan verdim ben.
Kuzuletta biz de şu an diş çıkarma dönemindeyiz 🥹 silikon diş kaşıyıcılarını buzlukta 5-10 dk bekletip veriyorum, linkini atacağım diş fırçası gibi olan şeyle kaşıyorum
https://ty.gl/5nb2m5owzq
Bir de kuzenim ikizlerine kullandı çok rahatlamışlar ve temiz içerikli ben de aldım geçen haftadan beri kullanıyorum atayım linkini
Rahik-i Mahtum Diş OVMASI(1D1K) 50 ml
https://www.hepsiburada.com/rahik-i-mahtum-di-ovmasi1d1k-50-ml-p-HBCV00001VXJCE?magaza=rahikimahtum&url_src=ios-product-detail
Bir de ateşi olursa çoraplarına limon suyu sıkıp giydir Rana diye bi fenomenden gördüm denedim işe yarıyor :) geçmiş olsun
Kuzuletta zeytinyağı karanfil yap jel kullanma bence