• Muhabbet
  • AUZEF te okuyup staj yapan var mı

Çocuk gelişimi son sınıfım staj isteğe bağlı yapmak mecburi değil ama yapmak istiyorum 11 martta başvuralar acılacak staj yerini ben kendim bulucam 15 nisanda başlıyacak kafam Allak bullak ya yapamazsam birde bilgisayar lazımmış her gün rapor tutmak için eşim saolsun alırız yapmak istiyorsan yap diye beni çok destekliyor bu alanda calışmamı istiyor bende çok istiyorum yapanlar yardımcı olabilir mi 🥲🥲

Cicikiz Ben kreş görevinde bulundum hatırladığım kadarıyla yardımcı olabilirim yıllar oldu çünkü. Kuzenim auzef okurken staj yapmıştı. Bilgisayar portfolyo ve brifing dosyaları için lazım oluyor. Stajınıza bunlar dahil değilse sadece günlük rapor tutmak içinse deftere not edip ay sonunda bilgisayara geçirebilirsiniz. Rapor dediğim de günlük gibi yazılıyor. Yani gün içinde ne yaptığınız, çocuklarla hangi etkinlik ve oyunları oynadığınız gibi şeyler. Gözünüz korkmasın, yapabilirsiniz. Çok zevkli bir süreç 🌸

zarifhanim birde güz döneminde 6 dersim vardı 4 ünü geçtim iki tane kaldı büte de girdim geçemedim staj için engel mi staj bahar döneminde yapılıyor bahar döneminde dersim yok birinci sınıfta üstten ders alıp geçmiştim geçen senede ikinci sınıfın bahar döneminde bir dersimi de verdim yani bahar döneminden hiç dersim kalmadı mezun olmam için iki dersim var suan

zarifhanim kafam baya karışık staj yapılacak yeri nerden bulucam o konuda hiç özgüvenim yok bu zamana kadar hiç çalışmadım biyerede kreş kreş dolaşıp beni staja alır mısınız mı dicem 😂🥲🥲🥲

Cicekliperde aşko nerden bulucam yer bide bilgisayardan hiç anlamam rapor filan onlar kafamı karıştırdı

Cicikiz Ya bence bilgisayar şart değil. Üstte bahsettiğim gibi sadece günlük rapor ise defter alıp ona da yazabilirsiniz. Staj için bilgisayar alanı ilk defa duyuyorum. Ama alacaksanız dizüstü daha mantıklı.
        Okuduğunuz okulun staj şartlarını bilmiyorum, öğrenci sayfanızda mutlaka bilgi verici bir makale vardır. Hatta arayıp sorsanız aöf bürosunu başvurular internet üzerinden mi yapılıyor diye daha çok emin olurdunuz. Yer tercihi size aitse yakınınızda hiç kreş yok mu, gidip sorabilirsiniz askında fakülteden bilgi aldıktan somra. Özel sektör veya devlet kreşi farketmez sanırım.
        Ben kuzenime yazdım, kendisi yurt dışında yaşıyor ne zaman görüp döner bilmiyorum ama cevap gelirse ders notunuz hakkında bilgisi varsa size yazarım tekrar.
        Endişe edilecek bir durum yok yani rahat bir süreç. Zaten yanınızda diğer öğretmenler de olacağı için onlar her konuda bilgilendirir, yardımcı olurlar. 🌸

zarifhanim canım aradım sordum bilgisayara program indiriyormussun bu programa günlük değerlendirme yazılıyormuş sonra bunları çıktı alıp kurum müdürüne imzalıp pdf olarak tekrar bilgisayara yükleyip okula gönderiliyormuş

Cicikiz Anladım. Ben 2015-2016 döneminde çalıştım. O zaman gelen stajyerler kendileri not hazırlıyordu, ellerinde defterle gezerek. En son pdf şeklinde dosya hazırlıyordu. Bu sistem bilgisayarlı programa geçmiş demek ki. Sizin de sadece günlük raporluk işiniz varsa başka dosya hazırlama görevi yoksa kendiniz not eder sonra sisteme geçirirsiniz diye şart olmadığını düşündüm. Ablam başka bir alanda staj yaptı, o da deftere yazıp sonra telefondan pdf dosyası hazırlayıp çıkarttırmıştı.
            Diğer bilgileri de sorup öğrenmişsinizdir umarım.