Merhaba kızlarrrrrrr 🌸 Havuç tarator yapacağım yoğurtlu sormak istediğim 3 gün buzdolabında tabakda beklenirse bozulma olur mu ?

Bsrkaya Tupper saklama kaplarında birşey olmuyor ama yoğurdu sulanır, kalan taratoru bekletmek için mi soruyorsn yoksa önceden yapıp bekletmek için mi

TombulHatun yaa şey yapsam havuçunu kavurup dolaba koysam yogurtunu yiyeceğim zaman koysam havuçlar sulanır mı ?

seza hadii yaa peki havuçları kavursam yiyeceğim zaman yogurtunu koysam yine de sulanır mı havuçlar dolapda 3 gün durdukça

Bsrkaya havuç kararmaz ama nasıl kararmaz biliyor musun aşkım kabuğunu bıçakla soyarsan sonra rendelersen muhafaza edeceğin kutunun altına da nemlenmemesi için bir iki dal havlu kağıdı at. Güzelce ağzını da kapat havay temasa girmesin. Çünkü havayla temas ettikçe kurur buruşur ama yine kararmaz. ❤️❤️

Bsrkaya böyle yapıp 1 hafta tüketen insanlar var salataya çorbaya ya da senin gibi meze için kullanmaya. Bazıları hatta dondurucuya atıyor ama çok kullandığın ve çabuk tükettiğin bir şeyse normal dolapta da kalsa hiçbir şey olmaz 🙅‍♀️ benim annem küçükken havucun kabuğunu soymazdı ziyan oluyor diye bıçağın ucuyla tıraşlardı havucu. İşte öyle tıraşlayarak yapınca kararma oluyordu 🥲

Artemisss Çok teşekkür ederim bu bilgi çok işime yaradı benn normalde hiç yapmadım ilk deffa yapacağım o yüzden emin olamadım ama sayende aydınlandım teşekkür ederim 🤗