mlksrdl pratik sayılmaz baya mayalı bir tarif vereceğim 🤭
Annemin Pofuduk Poğaçası
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Instant maya
Un
Önce süt su yumurta akını ve sıvı yağı karıştır sonra şekeri ekle ardından unu ele ve mayayı karıştır tuzunu da ekle yavaş yavaş kıvam alana kadar yoğur 45 dakika mayalansın ardından şeklini ver tepsiye diz üzerine yumurta sarısını sür ve 10 dk tepsideyken mayalansın sonra ver fırına 😋

lixy instant maya yerine yaş maya kullansam?

• lixy bunu yanıtladı.

mlksrdl yaş maya nasıl kullanılır bilmiyorum siz hangisini tercih ederseniz öyle kullanın

bukii27 kız bende yaptimda alelacele altı tam pismedi ikinci tepside yandı bu nasıl bı bahtsizliktir böyle 🤣🤣🤣🤣🤣🤣😜😜😜

lixy @lixy kesinlikle su süt ılık olmalı ve mayanı suyun içinde önce çözzz😉

• lixy bunu yanıtladı.
        • lixy bunu beğendi.

Smartlady her maya suda çözdürülmüyor benim kullandığım unla beraber karıştırıp kullanıyor o yüzden öyle yazmıştım 🤭

cicekekmek yaaa öyle düşünmeyin o ara çok yogundum kusura bakmayın başka seferede sizin tarifinizi denicem☺️☺️☺️😘😘

bukii27 yok valla böyle bişey olamaz zaten uykusuzluktan oluyodum moralim iyice bozuldu

mlksrdl yaaa sen çoktan poğaçayı yapmışsın ama bir heves tarif vermeye gelmiştim 🥲🥲