Kekillikamisci ben kötü bir olay yaşamadım ama eşimle tanışınca, eşimi rahatsız eden varlıklardan kurtaran dedeye gittik.
Siz evleneceksiniz, baban ilk etapta uzak olacak size ama sonra hep yardımcı olacak dedi.
İmam nikahımız kıyılacaktı, başka bir gün…
Eşimin teyzesi, kayınvalidem, ve şahitler var neyse…
Dede nikahımız için dua okurken, birilerine selam verdi, kaş göz işaretiyle. (Sessizce, hoşgeldin, otur anlamında kafasını eğdi gibi) bu iki- üç kez oldu. Nikahımız kıyıldı.
‘Göremediğimiz misafirler vardı, peygamber huzurunda kıyılmış gibi oldu, oradan misafirler geldi nikahınıza.’ dedi.
Bir gün de o zaman eşimle tanışmamıştım, hayatımda başka biri vardı, nişanlıydım.Aİlecek onların memleketine tatile gittik, tam eve girdim. Eski nişanlımın annesine dedim ki,' Bu evde sanki bir şey olmuş ama kötü anlamda değil. ’dedim. Kalp gözü açık biri değilimdir ama hissim sanırım kuvvetli. Eski nişanlımın dedesi çok dinine düşkünmüş, dede vefat edince onu gömmeye gidiyorlar köye. Köy ve o ev arasında çok mesafe var, yani en az üç gün geri gelmiyorlar eski nişanlımın ailesi. Sonra geri gelmişler. Komşular demiş ki; ‘Sizin evde kimler vardı? Bir sürü beyaz giyimli kişiler girip çıktı eve, dua sesleri geldi ara sıra.’ demişler.
Benim başka bir şey yaşadığım yok hani kötü anlamda. Eşim ise bekarken yanlış bir yere tuvalet yapmış sanırım. Üç kişi rahatsız edermiş sürekli. Eşimle konuşurlar, korkuturlarmış. Bir gün salonda yatarken, annesinin geldiğini duymuş. Sabah annesine neden geldin anne gece salona demiş. Ben gelmedim oğlum demiş.yani kimi zaman eşim ailesinin içeriden ses yaptığını vs sanarmış. Arkadaşları sorarmış, şuan buradalar mı diye. İşte biri burda veya ikisi burada falan dermiş. Ben çok bilmiyorum ama şey derdi, biri kambur. Diğeri şişman mı neymiş tam hatırlamıyorum. Pek sormam da, korkarım çünkü.. Bu nikahımızı kıyan dedeye gittiğinde, üç kişi var demi demiş direkt. Biri kambur falan diye baya tarif etmiş dede. Sonra kavga etmiş onlara, siz ona bulaşamazsınız, aklı eren kişiye sataşamazsınız diye.. Öyle yani. Ama eşimi bir süre rahatsız etmişler. Yani arkadaşları bile başka varlıklarla konuştuğuna falan şahit olmuş, ailesi zaten birebir yaşadıkları için haliyle biliyorlar. Hatta eşim alkol alır, kayınvalidem de hiç istemez.. Dede şey derdi ‘Senin boğazını bağlarım, alkolden bir yudum içince mavfolursun.’
Bir süre hiç içemedi😅gözleri kızardı, bir yudum bile alamadı falan.