melaykeeee simdi caniiiiim once marketlerde varsa dondurulmus orman meyvesi aliyosun recel usulu ustune seker ekliyosun olcu belirtmicem eksi yada tatli nasil seviyosan oyle ayarla, sonra onu kenara birakiyosun sekerin eriyip orman meyvesiyle ozlesmesini bekliyosun ve o sirada kek kalibinin altina yagli kagit serip kitliyosun kenarlarina da az biraz tereyagi surup yagli kagidi boyuna gore kesip yapistiriyorsun ki cheesecake in kenarlari yanmasin sonracigima alt taban icin aliyorsun eti burcak bizzztt yapiyosun 125 gram tereyagiyla karistirip kek kalibinin ustune yayiyorsun ustunu de cay bardagiyla duzleyip utuleyip buzdolabina kaldiriyosuuun. Geldik peynir asamasinaa simdi ben yurtdisinda oldugum icin buranin labnesini kullaniyorum ama ordaki marketlerde en tuzsuz labne hangisiyse ondan 200 er gramdan uc paket aliyosun daha sonra bir kabin icine 3 yumurta uc paket labne bir su bardagi seker 1 paket vanilya 1 yemek kasigi nisasta 1 paket krema bir limon kabugu rendesi ve bi tatli kasigi da limon suyunu ayni anda ekleyip bizzzttt yapiyosun yumurtalari tek tek kirmana gerek yok ben ayni anda ekliyorum. Sonra firini 170 derece onceden isitilmis sekilde ayarlayip bi firin tepsinin icine de su ekliyosun kabi tepsinin icine yerlestireceksin. Daha sonra peynirli harci kek kalibina dokup 35-40 dk pisiriyosun gelelim son asamaya peynirli harc pistikten sonra ilk sicagini vermesi icin tezgaha birak ve seker ekledigin sosun icine yarim cay bardagi suyla bir-iki tatli kasigi nisastayi acip ekliyosun ocaga verip karistirarak pisirmeye basliyosun bir iki fokurdayinca blenderdan geciriyosun veee kekin ustune dokuyosun ilk sicagi ciktiktan sonra da bir gece bekletmek uzere buzdolabina kaldiriyosun nasilll ama 😍 coook zahmetli ama pastane cheesecakelerine bin milyon ceker misafirli sofralarimin vazgecilmez tatlisi😍😍😍 ayyy en onemli asamayi unuttum keki firina vermeden once distan da alumunyum folyo ile kapliyosun ki hem tepsinin altindaki su ice girmesin hem de kekin kenarlari yanmasin. Eger tarifimi deneyecek olursan anlamadigin bi kisim olursa yaz seve seve aciklarim bebegim😘😘