umayimo ben genelde mercimek çorbası tercih ediyorum (genel olarak herkes seviyor)
Et sote, fırında tavuk, güveçte tavuk veya fırında köfte
(ana yemek altına kaşarlı patates püresi)
Genelde meyhane pilavı veya pirinç pilavı
(et veya tavuk yemeklerimde yanına ek olarak fix garnitürüm olur)
(havuç vs…)
Hatta kış aylarında fırında karnabahar yaparak (tahin ve yoğurtla da servis ediyorum / biraz da seçtiğim ana yemeğe göre ayarlıyorum bu durumu)
Brokoli haşlaması
Acılı ezme
Haydari
Girit ezmesi
Fava
Mevsim salata, patates salatası veya patlıcan salatası (yine yemeklere, garnitürlere göre şekillendiriyorum)
(dediğim gibi yan ürünleri ana yemeğe göre şekillendiriyorum, yani mezeleri hepsini yapmıyorum mesela, iki tane falan seçiyorum yemeğime göre)
Tatlı olarak da revani veya diğer şerbetli tatlılar…veya duruma göre daha hafif sütlü tatlı seçiyorum.
Çay yanına da genelde kek yaparım☺️