Sorum başlıkta kızlar.
Sağlık ocağında doğum kontrol hapı veriyorlar mı?
amannnnbananeya
Bana ebe vermişti ama 4 sene önce ben istemeden kendisi vermişti
belladonna hala varmidir ki acaba .
amannnnbananeya banada vereyim mi dedi ben istemedim başka kullanıyorum çünkü, veriliyor ama tek seferlik mi bilmiyorum
amannnnbananeya
Hiç bilmiyorum. Yarın arayıp ya da gidip sorabilirsiniz.
amannnnbananeya ben bir ay öncesinde istedim vermiyoruz dediler .cok pahalandigi için ihalesine bile girmediler demişti bana hemşire
Bilgim yok üstte kalsın birileri vardır bilen 🌸
amannnnbananeya bilgim yok üstte kalsın 💐
amannnnbananeya ben bebeğimi doğumdan sonra götürmüştüm topuk kanı için. Vereyim demişti ama ben istemedim. Müge anlı da diyor ya “sizin aile hekiminiz yok mu?” Diye bence veriyorlardır herkese 😂
amannnnbananeya Doğum kontrol hapları artık ücretli. Reçete dahi yazsa sgk karşılamadığı için ücretini veriyorsunuz. Kadın doğumun ve sağlık ocağının reçete ile yüzdesi düşürülen verdiği bir kaç hap tek var. Elleacnelle, gynelle, diane 35 gibi sgknın karşıladığı hormon seviyesi diğer haplardan yüksek ve sağlık için yazılıyor. Yani hormon bozuksa, pcos varsa, bu hapları kullanmak gerekliyse öyle yazıyor. Ben bir kere elleacnelle ile yasmini karşılaştırdım arada baya hormon ve içerik farkı var. Yani birinde 1 ise diğerinde 100. O sebeple doktorun yazdığı hapı korunmak için kullanmazdım. Siz istiyorsanız sağlık ocağı doktoruyla görüşüp elleacnelle yazdırabilirsiniz. 6 ay tek yazıyorlar tedavi süreci gibi göstererek.