Bebiş için küçük kavanozlara yoğurt ilk defa mayalayacağımda, kime sorsam farklı şey söylüyor. Kimisi diyor büyük kapta süte mayayı ekle sonra kavanozlara böl, kimiside önce sütü koy her kavanoz için ayrı mayayı içinde yap hangisi doğru 😁 Yapanınız varsa bi el atın yarın yapacağımda en doğrusu nedir

Goat önce sütü koy her kavanoz için ayrı mayayı içinde yap

Ben bu şekilde yapıyorum ☺️

• Goat bunu yanıtladı.

Goat Ben günlük pastörize sütle yapıyorum,1 şişeyi tencereye boşaltıyorum parmağımı yakmayacak kadar ısıtıyorum. maya olarakta activia kullanıyorum,ısıttığım sütten activianın uzerine ekleyip karıştırıyorum ısıyı dengeledikten sonra kavanozlara 2 3 tatli kaşığı mayadan koyuyorum,üzerlerine de sütten ekledikten sonra karıştırıyorum.

kleopatranizzz önceden 50 derece de 10 dk isittigim fırına koyuyorum 5 6 saat orada dinlendikten sonra dolaba kaldırıyorum

• Goat bunu yanıtladı.

Goat her kavanoza bir yemek kaşığı ☺️

• Goat bunu yanıtladı.

Goat rica ederim şifa olsun bebişe 🥰

Goat
            Ben mayayı ekleyip, kavanozlara paylaştırıyorum

• Goat bunu yanıtladı.

belladonna iki şekilde de tutuyor ozaman. Ben acaba dedim aynı yerde yapıp paylaştırdığımda tutmaz sulu kalır

Goat
                Tutuyor taş gibi oluyor. Ben yıllardır bu şekilde yapıyorum

• Goat bunu yanıtladı.

Goat Ben her zaman böyle yapıyorum hem tadı çok güzel oluyor hemde bayağı güzel tutuyor

• Goat bunu yanıtladı.

kleopatranizzz bidahakine öyle denicem bakalım nasıl oluyor. Bide yoğurdun ekşi olmaması için ne yapmamız lazım bi bilgin var mı. Bende dün mayaladım da biraz ekşi oldu

Goat ben normal yoğurt tencerem var ona yapıyorum her litreye yarım yemek kaşığı yoğurt ilk defa yapacaksam sadece ömür yoğurdu kullanıyorum çünki diğerleri asla tutmadı ömür güzel tutuyor
                      Bence bir litrelik kvonoz ise tek tek yapabilirsin yarım yemek kaşığı her litreye
                      Bazıları fırına koyuyor ben onu asla sevmiyorum tadı kötü geliyor bana dışarıya sofra bezine sarıyorum
                      Dene hangisi kolayına gelirse onu yap iki türlüde tutar bence

• Goat bunu yanıtladı.

Eskobar Normalde ben bu toprak tencereler var ya güveç tenceresi diyede geçiyor ev için onda hep yapardım guzel oluyor ama şimdi ek gıdaya gectik boyle ufak ufak tek porsiyonluk tarzı kucuk kavanozlar var onlara yogurt yapmak istedim ama işte kucuk kavanozda ilk yapacağım ondan nasıl ve ölçüsünü bilememiştim. Sabah denerim artık bakalım hangisi iyi tutacak