Cok uzun okuyup yorum yapanlara simdiden teşekkür ederim 😊 Kızlar biz birkaç ay önce baska bir eve taşındık. Taşındığımız kişi, eşyalarından bazılarını bize bırakmıştı. Bunu da tapuyu alacağımız zaman ödeme günü söyledi. Biz sevindik , bırakmasa da olurdu ama böyle birşey yapması hosumuza gitmişti. Her neyse kadın ödeme günü neleri bırakacağını filan söyledi üstelik yanında emlakçı da vardı aslında konuyu emlakçı açtı. Böyle böyle işte …. abla size şu eşyalarını bırakacak ister misiniz dedi. Bende dedim ki, olur ben isterim eşime de sorarız dedim sorduk eşim de olur diyince kadın eşyaları bize bıraktı. Kadın yurtdısına tasındı bu arada o yüzden esyaların bir kısmını alamadı. Neyse biz tasındık yerleştik bi 8 ay oluyor. Yan komsum, bu tasınan kisi ile yıllardır komşuymuş. Kadınla yaşıt değiliz büyük benden. Geçenlerde birşey konusmak istedi geldi. Söylediği şey şu ; “bu tasınan kadının abisi, zamanında bahce mobilyası almış taşınan kadına, yani bize verilen bahce mobilyasından bahsediyorum. Sonra bunların yıllar önce arası bozulmuş. Kadın, biz taşındığımız gün bize dedi ki , “dışarıdaki masayı içeri sokar mısınız “ görmemesi icin. dedi biz soktuk 1-2 gün sonra cıkardık. Güya birinden saklıyormus o zaman öyle biliyorduk sonra bu kişinin abisi olduğunu öğrendik. Neyse kadın böyle konusunca, işte abisi görürse olay cıkarabilirmiş. Madem taşındın bu masanın burada ne isi var gibi. Masaya eve bize zarar verebilirmiş. (Psikopat o zaman bu adam) madem böyle bir psikopat var masayı bize bırakmasaydın dimi… bu yan komşunun bahcesinde durursa masa, adam birşey yapmazmış demezmiş. Kadın bunu anlattığında açıkçası ben yemedim. Bunlar zaten facetime filan görüşüyordur, ya kadın dedi ki al o masayı sen kullansana dedi, ya bu kadın dedi kullanayım diye. Nasıl isticek bizden? Böyle bir yalan söyledi. Ben bu sekilde düşünüyorum. Bi masa icin ben kimseyle papaz olmam alsın gitsin. Ama bana yalan geldiği icin açıkçası biraz bozuldum biraz da gıcık oldum. Yalan da olmayabilir bu arada… ben yalan olduğunu düşünüyorum. Sizden de fikir bekliyorum sizce kadın yalan söylemiş olabilir mi ? Bu arada sunu da söyliyim, bizim tasındığımız gün bizim bu ev sahibi kadın , yanında siteden bi kadınla geldi elinde pasta, dedi ki sizin dolabı kullanabilir miyiz soğuması icin… yan komşum varken neden ben dimi? Neyse tabi olur dedim koydum . Bunlar pastayı almaya geldiler yanındaki kadın sigara icmek icin balkona cıktı, giderken duvardaki süsü de götürmüş o gün farkettim ama gitmişlerdi. Yani direkt bu süsü alıyorum diyebilirdi böyle davranışlara gerek var mıydı ? Bu süsü unutmuşum diyip alabilirdi ben bi duvar süsünü alma demezdim :D Neyse simdi masa komşunun bahcesinde üzeri süslü şekilde duruyor 🤣 ya benim sinir olduğum nokta yalan söylemeleri bin tane palavra. Biz yüzyüze bakacağız. Bana deseydi ki , abla bu masayı bize verdi almak istiyoruz tabi derdim ne dicem g.tume sokcak halim yok masayı 😂 insanların doğruyu söylemediğini düşünüyorum. Eşim bence doğru söylüyordur, öyle insanlara benzemiyor diyo ama bana inandırıcı gelmedi. Üst kat komşularım da çaya gelmişti bi gün, kadın mutfakta benim mutfak dolaplarımın resmini cektiğini gördüm. Bisi demedim. Böyle hızlı hızlı cekiyordu. Yani sen neden cekiyosun gizli dimi? Nerde yaptırdınız nasıl yaptırdınız diye sor söyliyim. Devlet sırrı mı bu. Garip garip hareketler. Bazen insanları çözemiyorum. Ben böyle birşeyi yapmadım yapmam da. Begendiğimi söylerim gerekirse nerede nasıl yaptırdı onu da sorarım. Bunlar ayıp şeyler değil. Komşular da biraz komşuluğunu bilsin ya. Bana garip geliyor sizce haksız mıyım