Balikkadini
Şimdi ben şöyle bir şey diyeceğim evet bu Allah ile sizin aranızda ama ben açılın veya açılmayin diyemem çünkü dinimizde emri bil maruf vardır.
Öncelikle insanların sizin kaç yaşında gösterdiğinizi söylediklerine kulak asmayın. Her gün aynanın karşısında geçin kendinizi ben her halimle güzelim deyin. Ben tesettürle kendimi çirkin hissediyorum tesettürün hakkını veremiyorum diye düşünüyorum günaha giriyorum diyorsunuz ya aslında burada büyük bir vesvese yaşıyorsunuz. Sizin için yapacağım tek şey dua etmek olur siz de kendiniz için dua edersiniz. Tesettürle ilgili doğru kaynaklardan araştırma yapmanızı öneririm bu kitaplar olur videolar olabilir. Tesettür giyimle çok güzel kadınlara çok yakışan kıyafetler oluyor ki bir açık arkadaşım var tesettür kıyafetlerini çok özeniyorum ama kapanmaya cesaret edemiyorum diyordu. Hakkını veremiyorum diye düşünmeyin evet örtünmenin belli bir adabı var ama siz elinizden geleni yapmış oluyorsunuz ki daha fazlasını yapabileceğinizi unutmayın.
Tabii bunlar size verebileceğim birkaç tavsiyede uygulayıp uygulamamak tamamen sizin elinizde 🌺

Balikkadini böyle bir konuda her zaman yapıcı olmak lazım, yargılamak kimseye düşmez. Konuya gelecek olursak eğer benim şahsen düşüncem şu yönde..
Bir yerde dinlemiştim, tamda senin üzerinde durduğun düşünceyle ilgili bir cümle kurmuşlardı; “Hakkıyla yapamıyorsam hiç yapmayayım daha iyi.” diye. Sonra devam ediyordu;
“Hakkıyla yapamamak, hiç yapmamaktan daha iyidir.” Yani bu sadece tesettüre girmek değil, hepimizin hayatında 5 vakit namazını tastamam kılamadığı için hiçbir vakti kılmayı tercih etmeyen insanlar vardır. “Sabah namazına kalkamıyorum, o yüzden diğer vakit namazları kılmıyorum.” gibi… Peki, bir vakit namazı kazaya bırakıp diğerlerini vaktinde kılmak mı daha iyidir yoksa tüm vakitleri kazaya bırakmak mı? Hiç kimse gelip size hepsini kazaya bırakmak daha iyidir demeyecektir.
Ama tesettür için çok rahat konuşacaklar, ya açıl diyecekler, ya sana bırakacaklar ya da yapma etme diye uyaracaklar. Sen yine en son kendi içinden geçtiği gibi yap ama naçizane tavsiyem çok fevri olma bu konuda. İyi ya da kötü bir deneyimle bu yola girmişsin. Doğrunun ne olduğunu sende çok iyi biliyorsun. Belki bu aralar şeytanın vesvesesi sarmıştır düşüncelerini. Kapalı olmak sana ne zarar katıyor, açılırsan sana ne katkısı olacak ne faydasını göreceksin bunları oturup etraflıca düşünebilirsin. Geliş amacımız da belli, gideceğimiz yerde belli. Sen bu konuda hesaba çekildiğin zaman sana açıl diyenlerin, ben senin destekçinim diyenlerin hiçbirisi yanında olmayacak. “Tercihini kendisi verdi” diyecekler. Kendinle alakalı aldığın her karar için sorumluluk senin elinde 😊😊 sen kendine bak, şu an sana istemiyorsan açıl diyemeyeceğim ben olsaydım açılmazdım çünkü. Eksiklerimi gözlemler daha iyisi olmak için uğraşırdım bu konuda ❤️

Balikkadini 3.5 yil oldu. 2 yildir adami ikna etmeye calisiyorum konuyu bosanmaya getiriyo dindar oldugundan da degil elalem ne der kafasinda bide eskisi gibi bakimli olmami istemiyor 😬😬 bi tavsiyen varsa alirim sunu soyle esine soyle yap falan gibisinden

Balikkadini canım öncelikle bu meseleyi kendi içinde bir çöz. Mesela saçını kestir boyat açılmadan önce evde öyle biraz takıl kendine bi bak . Ben açıkken yaptığım her şeyi kapalıyken de evde de yaptım bir sene boyunca. O yüzden sanırım benim için zor olmadı ve zaten kendi isteğimle kapanmadığım için kendimi kötü hissediyodum. Ben açıldıktan sonra özüne dönmüşsün falan denildi hep. Çünkü ben oydum ve kendi isteğim olana kadar da o olarak kalmak istiyorum ama her gece dua ederim kalbime ilham ver Allah’ım sana layık senin yolunda bir kul olayım diye. Yani içimden gelmesini çok istiyorum ama nefsime yenik düşüyorum sanırsam

Balikkadini senin kararın saygı duyuyorum elbette. Önce evde giymeyi dene, sonra bakkala git, sonra daha uzak yere falan derken alışırsın bence. Günahlarımız bir değil sonuçta, mutluluğun önemli :)

Balikkadini bende açılmak istiyorum kendimi yaşlı hissediyorum ama günah ve insanların baskısından korkuyorum eşim ve ailem de açılmaya karşı bi ara baya takmıştım sonra eşimle kavga yaşadık fln dedim bidaha açmam konusunu hala da korkumdan açmıyorum beni aileme de kendi ailesine de resmen rezil edecekti bir yandan diyorum hayırlısı bu ama açık birini görürsem de kilom da olduğu için mi bilmiyorum kendimi kötü cürkin hissediyorum

esmermelek ayy duygularimiz ve aile durumumuz ayniiii :((( iki yil oldu atamiyorum icimden ikna da edemiyorum esimi kendimden sogudum ne guzel hissediyorum ne de bi motivasyonum var of bilmiyorum

newmommy_ aynen benziyoruz arkadaşlarla küsmeler fln ben ona anlatıyordum morel veriyordu oda gitti çok özledim orpppyi 😭😭 kocamda açılmama izin vermiyor ondan da nefret ediyorum arkadaşımla küstüm iyice yıkıldım ne güzel zamanım geçiyordu mal gibi kaldım ortada 😂🙈😭😔

esmermelek kocalari nasil ikna edebiliriz kiz benimkiyle gecen ciddi atistik acmaya korkuyorum konuyu. Bi yandan da diyorum artik uzatmiyim 2 yil ikna etmeye caistim olmadi artik sonu hayirli olmaz of napicagimi sasirdim

newmommy_ ben ikna edemiyorum bir yandan ise şöyle bi konu artık Allahın gücüne gider diye korkuyorum yada Allah belamı verir diye 😂😂😂.

newmommy_ bir gün baya kapalı giyinip sadece saçımı açarak başlamayı düşünüyorum aslında işte tek saç seviyorum 🤪

Balikkadini Allahın ayetini başında taşıyorsun kardeşim bence devam et şeytan uğraşıyor