- Düzenlendi
Balikkadini böyle bir konuda her zaman yapıcı olmak lazım, yargılamak kimseye düşmez. Konuya gelecek olursak eğer benim şahsen düşüncem şu yönde..
Bir yerde dinlemiştim, tamda senin üzerinde durduğun düşünceyle ilgili bir cümle kurmuşlardı; “Hakkıyla yapamıyorsam hiç yapmayayım daha iyi.” diye. Sonra devam ediyordu;
“Hakkıyla yapamamak, hiç yapmamaktan daha iyidir.” Yani bu sadece tesettüre girmek değil, hepimizin hayatında 5 vakit namazını tastamam kılamadığı için hiçbir vakti kılmayı tercih etmeyen insanlar vardır. “Sabah namazına kalkamıyorum, o yüzden diğer vakit namazları kılmıyorum.” gibi… Peki, bir vakit namazı kazaya bırakıp diğerlerini vaktinde kılmak mı daha iyidir yoksa tüm vakitleri kazaya bırakmak mı? Hiç kimse gelip size hepsini kazaya bırakmak daha iyidir demeyecektir.
Ama tesettür için çok rahat konuşacaklar, ya açıl diyecekler, ya sana bırakacaklar ya da yapma etme diye uyaracaklar. Sen yine en son kendi içinden geçtiği gibi yap ama naçizane tavsiyem çok fevri olma bu konuda. İyi ya da kötü bir deneyimle bu yola girmişsin. Doğrunun ne olduğunu sende çok iyi biliyorsun. Belki bu aralar şeytanın vesvesesi sarmıştır düşüncelerini. Kapalı olmak sana ne zarar katıyor, açılırsan sana ne katkısı olacak ne faydasını göreceksin bunları oturup etraflıca düşünebilirsin. Geliş amacımız da belli, gideceğimiz yerde belli. Sen bu konuda hesaba çekildiğin zaman sana açıl diyenlerin, ben senin destekçinim diyenlerin hiçbirisi yanında olmayacak. “Tercihini kendisi verdi” diyecekler. Kendinle alakalı aldığın her karar için sorumluluk senin elinde 😊😊 sen kendine bak, şu an sana istemiyorsan açıl diyemeyeceğim ben olsaydım açılmazdım çünkü. Eksiklerimi gözlemler daha iyisi olmak için uğraşırdım bu konuda ❤️