sesszkadn ben ne yazık ki bazı durumlara katılmıyorum. Babalığı güzel olabilir ama evlilik sadece baba ve anneden oluşmuyor ki. Baba, anne ve çocuğun ilişkisi çok önemli. Evliliklerde ki mutluluk çocuklara da yansır. Mesela o kadar uzun zamandır evlisiniz ama para muhabbeti yok. Yani şöyle, biz mesela eşimle senin paran benim param ayrımı yapmayız, lakin onun kazandığıylada benim için yatırım olacak şeyler yaptık, benim kazandığımda da ona.. Bizde giderler bellidir. Bu giderlere göre ortaya koyarız paranın dağılımını. Bir kısmını yatırıma değerlendiririz mesela. Beş yıl bir alışveriş süresi içinde çok uzun bence. Yani sonuç olarak giydiklerimiz eskiyor veya kilo alıp-verme oluyor. Gezme konusuna bir şey diyememem, sevgililik döneminiz oldu mu bilmiyorum ama bu tarz konular sevgililik döneminde belli oluyor yavaştan. Eşiniz gezmeyi sevmediği için, gezmiyor olabilir. Sizde aksine seviyorsunuz. Bu yüzden uyuşmazlık
da oluyor havliyle. Bende, eşimde sosyal hayatı seviyoruz, eğer arada bir şeyler yapmazsak bu bizim için bunaltıcı olur mesela. Ama bence esas konu.. Para muhabbeti açılınca size kızması.. Siz eşisiniz. Sizle neden paylaşmak istemiyor ki? Borçlar, ödemeler ilişkide bilinmeli. Kayınvalide, kayınpeder ise eve karışmaması. Sonuçta iki kişinin ayrı evi oluyor, bu eve dair, evin düzenine veya sizin hayatınıza dair yorum yapılmasını doğru bulmuyorum büyükler tarafından. Elbet ki fikirleri olabilir ama bunlar sizi etkilenmemeli. Eşinizin anne kuzuluğunu bırakıp, size, evinize öncelik vermeli. Tabii ailesine karşı saygıyı yitirmemeli ama, size dair kararları annesi değil, siz vermelisiniz. Ve bence en önemli nokta. Eşiniz aileniziile anlaşamıyor olabilir lakin saygı duymak zorunda. Takındığı tavır hoş değil.
Kimse size evlenin veya boşanın diyemez ama sağlıklı bir evlilik ilişkisi için bu noktalar önemli. Anne ve baba sorumluluğundan daha önemlisi ise, eşlerin mutlu bir uyum düzeni olması. Eşler şakalaştıkça, mutlu oldukça, çocukla mutlu olur.