Kızlar hafif karnım ağrıyor , belli yani regl olcam zaten perioda baktığımda son 1 gün gösteriyor. Az önce wc girdim, kan gelmedi. Ama peçetede leke vardı. Bu durumda niyet edilir mi?
Niyet edilir mi ?
nuryollanna normalde gelen akıntından farklıysa gelen akıntı adetin başlamış sayılır ve bitişi de aynı şekilde normalde olduğu renk gelene kadar temiz sayilmiyorsun
- Düzenlendi
Yasooo üşütmediğim sürece akıntım olmuyor, zaten bu ay öyle akıntıyla karşılaşmadım. İlk kez böyle gördüm bu ay, böyle olunca da genelde 1-2 güne kalmaz regl oluyorum sökülüyorum. Yani sabaha bile sökülebilirim ya da 1 gün sonra
nuryollanna Leke varsa olmaz diye biliyorum canım
- Düzenlendi
gizew karnım ağrımaya devam ediyo sabaha olurum gibi geliyo o yüzden merak ettim bu sekilde giderse niyet edilir mi diye.
nuryollanna leke varsa niyet etme canım
Pinkoooo öğlene kadar niyet etmicem canım ama böyle leke gelmeye devam ederse , sökülmezsem napıcam onu bilmiyorum
nuryollanna İmsak vaktinden sonra böyle bir leke görmediyseniz kuşluk vaktine kadar niyet edip abdest alarak oruca devam edebilirsiniz.
Ama imsaktan sonra bir damla normalin dışında kahverengi, pembe, kırmızı bir leke görürseniz regl tarihiniz yakın olduğu için reglden önce görülen bu lekelenme de reglden sayılır. Oruç tutmamanız gerekir. Tutmuşsanız da bozulur.
Kızlar gelen geldi coktan o yüzden bozdum sabah 🤣