Cicikiz tavşan bahçede olmaz😅çünkü toprağı kazıp tünel yapar ve alt üst eder her yeri, ya kafesi olacak büyükçe, kulübesi, ki ister istemez tuvaleti hep kafese yapınca koku olur, ahşap olursa kulübesi, ahşabı kemirir.. Bizimki evde, köpek gibi alıştırdık tuvalet eğitimine, sabah erken uyanır dışarı bırakırız, küçük bir toprak alanı var oraya çiş yapar, hava güzelse akşama kadar gelmez, hava kötüyse anında içerir girer. Kedi gibi kuma alıştırmak mümkün ev içinde ama kafes içine tuvalet yapmamalı. Hem onun hijyeni açısından hemde koku açısından. Gün içinde, akşam tuvaleti gelince yine belli eder… Ben mesela tatile gidince tavşanımı teyzelere bırakırım, hepside severek bakar (arabadan korkmasa yanımda götürürüm ama çok korkuyor, veterinere zor gidiyoruz) ki kayınbabsmlar o kadar alıştı ki, hayvancağız aşağıda. Asla bizim eve çıkmıyor, üçüncü kata, bir kez alayım dedim, benimseyemedi. Ailedeki herkesle oynar mesela gün boyu.. Kuşumu da öyle durumda yine teyzeme veya kayınvalideme bırakrıırm.
Şimdi kedi sahipleneceğim.. Kedi/köpek kabul eden oteller var.
Kayınvalidemin de kuşu var mesela, benim tavşan (Zeytin) ve Maviş dip dibe. Maviş, Zeytin ’in mamasındsn tırtıklıyor. Zeytin, kuşa hiç bişi yapmaz, onun minnak olduğunu farkında. Bebeklere bile bişi yapmaz zeytin. Bir kere komşu çocuğu gelmiş, kucaklayayım diye tüyünü hep yolmuş, kayınvalidem fark etmiş. Isırsa, ısırr o an canı yanığı için.. Direkt kaçmış, sonra gelip kendini çocuğun önüne attı sevdirmek için mesela.. Bir de tavşan çok kemirgen bir hayvan. Yani sahiplenmek istediğiniz hayvanı bence, sahiplenmeden önce sinsin vs, ihtiyaç ve özelliklerine kadar araştırmak lazım. Bence hayvanlar insanın ruhuna iyi geliyor, insanı anlayan en iyi şey, evcil hayvanı. Kedi mırıldar ve iyileştirir, köpek şirinlik yapar, tavşan yalar.. (onun dilinde öpmek) ben çok bilrim, canım sıkkın olduğunda, normalde bana gelmeyen tavşanımın dibimden ayrılmadığını.. (kafese koymayayım onu diye gelmez) 😅bence hayvan, insanın ruhunu anlayan ve ona en iyi gelen şey..Asla sahiplenmekten korkma. Tavşanım kayınvalidemde ama şuan aynı ev içinde hem kuş hem kedi bakcam mesela…