Kuzuletta Hayır, bronşitin asla evde doğal yöntemler ile geçeceğine inanmıyorum. Ne zaman başkalarını dinleyip evde geçirmeye çalışsam sonu hastanede üzücü olarak bitti. Özellikle alerjik bir bebekse çayla çorbayla bağrına bir şeylere yakıp koymakla geçecek bir şey değil çünkü bebekler büyük insanlar gibi genizlerini temizleyip boğazlarını ayıklamayı öksürerek balgamı atmayı bile bilmiyorlar. Yani bronşlar sürekli dolmaya müsait bir yapıda. Ve doldukça da iltihaplanmaya hazır yapıda. Kuş kadar hassas bünyelerine ilaç vermemek için evde bir şeyler denemek 1 yaşında bile olmayan bebekler için eziyetten başka bir şey değil. Evet bronşit olana kadar bir üst solunum yolu enfeksiyonu varsa belki evde alternatif tedaviyle düzelir, ama bebek ve çocuklarda bronşların iltihabı, ciğerin iltihabının evde iyileşmesini beklemek bir sene kadar bile sürer sürekli o geçmeyen iltihap tekrar eder. İlaç kullanımından dolayı bağışıklığının düştüğünü düşünüyorsanız ilaç sonrası probiyotik takviyeleri kullanabilirsiniz. Hani sıradan bir burun akıntısı, ateş falan olsa öyle ilaca koşacak bir insan değilim. Ben kızıma her hastalıkta ilaç kullanmam ama senede 3 defa antibiyotik kullanmak durumunda kalıyorum alt solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle. Bunların arasında hep bir kaç ay geçiyor. Çünkü normal bir çocuk değil, alerjik bünyesi hastalığa müsait bir çocuk. Ve büyüyene kadar devamlı bu hastalığı geçirecek. Lütfen siz de böyle düşünerek doktorunuz ilaç verirse kullanın. Çocuklar grip olur atlatırlar, diş çıkarır hasta olur atlatırlar. Ama ciğerin hastalığı tehlikelidir, çünkü çok geç iyileşen organlardan biri, toparlanması o kadar zaman alıyor ki,tıbbi müdahele gerektirir. Bir defa bronşit geçiren çocuğun hastalığı tekrar nüksedebilir. Yani dikkat etmeniz gereken bir süreç. Çocuğunuz ilaç kullandığı için değil böyle değildir.