assya Çok zorlanıyorsanız son haftanızda bekleyip dakikalarca ıkınmayın derim. Acile gidip lavman yaptırabilirsiniz. Afedersiniz kakayı yumuşatacak kabızlığı önleyecek şekilde beslenebilirsiniz.
1cm açılma ile doğum hemen başlamıyor son hafta açılma olması normal. Ben son haftamda1 cm ile evde bekledim sancı çektim hastaneye gittiğimde hala 1cmdi, açılmaya yeterli olmadığı için kendi sancımla gitmeme rağmen 7 saat suni sancı ile doğum yapmak durumunda kaldım. Hastaneye gitmesem suni sancı almasam bir gün daha doğum yapmazdım.
Siz hazırlıklı iseniz korkmayın, çok rahatsızlanırsanız kontrole eşyalarınız ile gidersiniz ne olur ne olmaz.
Sadece bu süreçte yapmanız gereken sakin olmak, derin nefes egzersizleri ile yürüyüş yaparak kendinizi doğum zamanına hazırlamaya başlamak. Çünkü doğum sancısı dayanılmayacak kadar acı verici olabiliyor. Anne bunu anlıyor illaki. Ve istemdışı telaş yapıyor, korku ve telaş olduğu zaman ise beden fazla adrenalin hormonu salgılıyor, bu hormonlar hala sizinle bağını koparmamış olan bebeğinizi de korkutup kötü etkileyebiliyor.
Bebeğinizin hareketlerini kontrol edebilirsiniz evde. Her dakika nst cihazına bağlı olmadığımız için evde muayene şekli tatlı bir şeyler yiyip sol tarafa doğru uzanarak yarım saat beklemek olacak. Yarım saat içinde bir defa hareketini hissetseniz dahi iyi bir şey.