meliha098 İkili tarama riskinden sonra amniyosentez isteme sebepleri bebeğinize engel teşhisi konulursa aldırabilmeniz içindir. Bu cihazlar makineler çok hassas. Yani ufacık bir ihtimali size sunmak zorundalar. Kesin down sendromu diyemezler. Eğer engelli doğacaksa bebeğinizi aldırmak istiyorsanız testi yaptırın. Ama aldırmayacağım evladımı ne olursa olsun dünyaya getireceğim diyorsanız gerek yok. Çünkü down sendromu, trizomi 18 -21 gibi hastalıklar dna dan kaynaklı kalıtsal hastalıklar. O testi yaptırsanız da doktorlar anne karnında iyileştiremezler. Tedavi için değil sadece teşhis için isteniyor. Benden tüm genetik testler istendi, 250/1 yüksek engel tanısı ile, 11 13 hafta arası. Doktorumla konuştum, engel çıkarsa tedavisi var mı dedim. Hayır dedi. Aldırma imkanı olacağından istediğini söyledi. Ben de engelli olsa da bebeğimi doğurmak istediğimi söyledim. Bir dilekçeye doktorumun gerekli bilgilendirmeyi yaptığını, bu kararımdan hastanenin sorumlu tutulmayacağını ve istenilen genetik testleri reddettiğime dair yazı yazıp imzaladım. Zaten 18 haftada detaylı ultrasona girdiğimde down sendromu olmadığını gelişiminin iyi olduğunu öğrendim. İyi ki yaptırmamışım. Yaptıran arkadaşımın hamileliği o kadar zor geçmiş ki o da iyi ki yaptırmamışsın demişti. Hani şimdi yaptırmasanız bir kaç hafta sonra detaylı ultrasonda zaten öğrenirsiniz bebeğiniz büyüdükçe belli olur.