Hadibeee Ritüeller size pozitif enerji mi veriyor yoksa o olay üzerinde düşündüğünüz için daha çok tedirgin mi ediyor?
O değişik şeyleri deneyenlerin çoğu olumlu şeyleri umut ederek yapıyor ve gerçekleşmeyince ise depresif, negatif duygular zihnini kemiriyor hatta Allah’a isyan ediyor o kadar ritüel yaptım neden gerçekleşmedi diye. Ben böyle şeylere inanmam ama denemek için yapacağım diyenlerin çoğunun ise inancında ufacık bir umut kırıntısı barınıyor.
Bana sorarsanız mektup yazıp yakmak, ot yakıp tuz patlatıp evde gezdirmek sonra da bir şeylerin düzeleceğine inanmak insanın itikadını yavaş yavaş yok eden şeyler. Allah’tan isteyeceğiniz yere nesnelerden medet ummuş olursunuz çünkü.
Enerjilere inanıyorsanız olumlu olmayı rabbimiz kitabında bir çok yerde, peygamber efendimiz bir çok hadisinde bahsediyor. İyiliği emredip kötülükten kaçınmak, sadece Allahtan istemek, Allaha yönelmek, fal ok ritüel sihir büyü gibi bir çok şeytan işinden yine Allaha sığınmak, gıybet dedikodu etmemek, haram yememek gibi bir çok kural Allahın huzuruna temiz bir vicdan ile çıkmak en güzel pozitiflik sebepleri.
İlla bir şey yapmak istiyorsanız bir yetimi sevindirin, bir hayvanı doyurun, bir çocuğu sevin, bir ağaç ekin. İnsanlar ile kötü şeyler değil size kendinizi iyi hissettirecek şeyler konuşun. Su ile temas edin abdest alın, Allahın size bahşettiği nimetleri güzellikleri düşünüp şükredin. Mutluluğu küçük şeylerde arayın. İmanla yaşayan Allahı seven onun emirlerince yaşayan kimsenin psikolojik çöküntüye uğraması çok zor. İnanın bu saydıklarım insana kendisini öyle pozitif hissettiriyor ki.
Örnek vereyim; bizleri nasıl bir gelecek bekliyor, hastalıklar çoğalıyor, evlatlar anne babalarını öldürüyor. Vicdansız insanlar çocukları istismar ediyor. Evladımızı nasıl koruruz, kötü bir arkadaş ortamı olsa, yıllar sonra bizi terketse acaba ne yaparız gibi düşünceler ben dahil bir çok annenin zihnini kurcalar. Bunun üzerinde düşünüp dursak bozulan bir moral sıkışan bir kalpten başka ne kazanırız. Ben kızımla kedilere yemek hazırlayıp götürdüğümde çok mutlu ve ferahlamış hissediyorum. Çocuğumu sevindirdiğimde sabah uyanıp kısık gözlerle gülümseyerek anne dediğinde çok mutlu oluyorum. Aslında enerji bizim duygularımızda, düşüncelerimizde. Hayatımıza şekil verecek olan Allahın izniyle bizleriz. Böyle düşünerek her bardağın dolu tarafından bakmaya çalışırsanız hiç bir ritüele gerek kalmaz ☺️