newmommy_ kalorisine bakmadım hiç o kadar ince ayrıntısına girmiyorum yaaa önceden yapıyordum ama saçma gelmeye başladı ayrıca çok yanıltıcı. Mesela bir video denk geldi önüme 2 tabak var kadının önünde birisinde 2 ekmek üzerine Nutella sürülü diğerinde de 2 ekmek üzerine avokado ezmesi ama çikolatalı ekmeğin kalorisi avokadolu ekmekten daha düşük. Kimisi şunu diyor aaa bak onun kalorisi daha düşük ben onu yiyeyim kalori açığım olur. Sağlıklı olanı yemek yerine sağlıksız olanı tercih ediyor tüm sürecini mahvediyor sonra kilom neden gitmiyor diye ağlıyor. İnsan sadece neyi ne kadar yiyeceğini bilse ölçülerini öğrense ve tabağını ona göre oluştursa zaten beslenmek çokta zor değil. Benim listemde peynir 30 gr yazıyordu işte lor peyniri 60 gr yazıyordu et 150 gr yazıyordu. Ne kadar yediğimi bilmiyordum tam olarak ölçüyü öğrenmek için terazi iyi oldu. Miktarları öğrendim aklımda yer edindirdim sonra her öğünümü hazırladığımda bir daha kullanmadım, bazen unutunca meraktan baktığım oluyor tabii ama uzun süreli ve sürekli kullanımı da iyi değil. Ayy 2 gr fazla geldi aaa 5 gr az geldi onu da yiyeyim triplerine sokuyor insanı bu sefer 🙅🏻♀️🥲 Bilmiyorum ben alıştığım için mi öyle geliyor ama sende diyet yapıyorsun, şu an keto beslendiğin için bir tık normalin dışında gidiyorsun ama ben klasik bir diyet listesi programına uyuyorum ve bence hiçte zor değil. Ne bileyim bana zor gelmiyor çünkü nasıl ve ne kadar yemem gerektiğini öğrendim. 2 gün ekmek ve pirinç tüketmedim diyelim 3. gün kendime bir öğünde ödül veriyorum mesela kahvaltı da ekmeği fazla yiyorum. Bugün olduğu gibi işte 4 gündür akşam çayın yanına bir şey yemedim bugün yerken kasılmadım ama bunu 2 günde bir yaparsam da sıkıntı 🫠🫠 konu kaydı da kaydı ama yazacak çok şey var devam edersem 2 cilt çıkacak buradan zjjxkdks