zmran nasıl besleniyorsun, kaç öğün yapıyorsun, aralarına kaç saat koyuyorsun, suyu ne kadar içiyorsun aktiflik durumun ne? Bunları gözden geçir istersen. Ben şimdi bunları bilemeden bir yorum yapamam sana. Bende işin uzmanı değilim sonuçta 🥲 Birde kaç haftadır aynı kiloda görüyorsun kendini? Gerçekten dikkat edip sağlıklı beslenmeye devam etmen ve spor yapmana rağmen 3 haftadır gram kilo veremiyorsan direnç kilosu olmuş oluyor. Haftada -100 gram vermiş bile olsan direnç kilosu değildir bu. Bir zaman sonra vücut zaten kilo verme hızını yavaşlatır ondan dolayı az gidiyordur ama hiç gitmiyorsa o zaman direnç kilosuna takılmış olabilirsin. Beslenme düzenin sürekli aynı tarzda gidiyorsa vücudun bu beslenme şekline alıştığı için de veremiyor olabilirsin. Beslenme şeklini değiştirmeyi düşünebilirsin. Birde direnç kilosunda olunca yediğin içtiğin şeyler çok önemli. Örnek vermek gerekirse, önünde bir liste var diyelim ve o listede sabah 2 dilim peynir 10 tane fındık yazdığını düşün. Sen bir taneden bir şey olmaz diye düşünerek 10 tane fındık yemen gerekirken 11 tane yersen eğer o yediğin 1 tane fazla fındık bile kilo vermeni engeller. Direnç kilosunda ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Direnç kilosunda olmadığında fazladan yediğin etkilemiyor ama direnç kilosunda bu durum çok kritik maalesef. Uyku düzeninde çok önemli en az 11 de uyuman lazım ki metabolizma da çalışsın, hızlansın. Yeteri kadar uyumayınca metabolizma yavaşlıyor o da kilo vermekte sorun çıkarıyor ve direnç kilosunda uyku kalitesi de çok önemli. Eksik yazdığım bir şey var mı bilmiyorum ama beslenme şeklini ve uyku düzenini gözden geçir derim. Çocuktan dolayı uyumak zor oluyor biliyorum ben bile 3 yaş çocukla hala kaliteli bir uyku yakalayamadım ama fırsattın olursa erkenden uyumayı dene