Sutlucikolati bazı insanlar normal beslenme düzenindeyken tatlı krizleri yaşamaz, yeme atakları olmaz ama diyet yaptığında birkaç gün sonra tatlı krizleri, yeme atakları başlar. Aslında bunun sebebi tamamen diyet kafasına girip “şunu yememem lazım” diye şartlandırmadan dolayı olur. Yani diyetteyim ama çikolata yiyemem dersen sürekli kendini o çikolatayı hamile gibi aşerirken bulursun. Sonra yeme atakların tetiklenir, dayanamaz yersin ve diyeti bozdum diyerek kendini daha kötü hisseder daha fazla yersin. Bu kısır döngüye girip durunca da vücut hırpalanır, yorulur. Sonra gerçekten bir düzen oturtmaya başlayınca o hırpalanmış, dengesi şaşmış metabolizmanla kilo vermeye çalışırsın. Bir süre sonra dikkat etmene rağmen vücut tepki vermeyince; “ben istesem de zayıflayamıyorum” algısına kapılırsın. İşte bu yüzden verdiğimizin de fazlasını bir bakmışız geri almışız 🤷🏻♀️ Onun yerine ara ara kendimize ödüller sunsak ve bunu abartmadan yapsak hem süreci kolaylaştırmış hemde hedefe doğru keyif alarak ilerleriz ❤️ Mesela 1 hafta boyunca düzenli diyetine uyarsan tartı gününde kendine izin verebilir, o gün bedeninin neye ihtiyacı varsa onunla kendini ödüllendirebilirsin 🥹 ya da diyelim ki tatlıyı çok seviyorsun dayanamıyorsun, onsuz asla olmaz 1 hafta bile dayanamam diyorsan yine tekrar edeceğim bunu ama sağlıklı alternatifler tercih edebilirsin. Hem diyetini bozmaz hem tatlı ihtiyacını karşılar hemde süreçten keyif almış olursun böyle çok güzel olmaz mı 🙈 Sabah 12 de kahvaltını yaptın diyelim ara öğün yap 15 gibi kendine 1 bardak sütle şekersiz kahve yap yanına 2 kare şekeriz çikolata ye ya da beni kesmez dersen bir tane muzu dilimle çikolatayı erit muzun üzerine gezdir biraz da Hindistan cevizi serpiştir al sana miss gibi tatlı 😍 ya da hurma gibi şeyler de olabilir. Yok benim canım illa bir paket çikolata çekiyor dersen, tamamı yerine yarısını ye bu şekilde porsiyon kontrolü de sağlamış olursun. O gün hepsini canın çekiyorsa eğer, sabah ekmek yemezsin ara öğünde çikolatanı yersin ya da sabah ekmek yedin ama canın yine çekti o zaman akşamdan karbonhidratı kesersin gibi gibi ertesi günde tatlı şeyler yerine ara öğünde bir porsiyon meyve yer dengelersin ama bunu böyle dedim diye her hafta 2-3 kere yapmaya da çalışma 🙈 arada bir zorlandığını hissettiğinde dene bu tavsiyelerimi 🌸